Published On: 30 Janar, 2016

Po ardhmëria kombëtare e jona?

Isha në mes të shkrimit “Zhvillimet në Shqipëri në mes të dy luftërave botërore” dhe po mendoja se ku ose në cilën pikë është ardhmëria jonë kombëtare . Apo ajo ardhmëri kombëtare është e gjitha në pikë-pytje dhe nuk i dihet ende për fatin e saj .

A kemi ne ardhmëri kombëtare ? Tek cili brez është ajo ardhmëri që i duhet popullit por ai brez nuk mund t’a nxjerrë dot nga brenda ? A është ky momenti ynë për të zbuluar këtë ardhmëri kombëtare .

Populli gjithsesi duhet t’a dijë pikë së pari se ne kemi një ardhmëri kombëtare . Një të ardhme të kombit , ku të gjithë popujt e tjerë e kanë , por nuk besoj që e kanë të gjithë . Populli mendon se ne nuk e kemi por e vërteta është që ne e kemi atë .

Ku mos të ketë ky popull i madh këtë ardhmëri kombëtare , kur ne në histori jemi me të vërtet një popull trim dhe kemi bërë gjithçka për pavarsinë e popullit tonë dhe nuk e kemi lënë popullin kurrë në baltë (përveç tradhtarëve) , siç jemi duke bërë në ditët e sotme .

Jemi krenar që jemi shqiptar por nga ana tjetër shqip-folësat thonë se ata janë “krenar” për gjakun e tyre dhe nga ana tjetër , përkrahin pushtuesin tonë shekullor siç është turku , dhe armiqët e tjerë shekullor .

Për një moment duke e shkruar këtë , më erdhi në mendje thënia e famshme e Toni Montanës “Armiku shpesh vishet si mikë për të të goditur më mirë” . Këtë gjë pikërisht e bënë Sulltan Erdogan me bandat e tij pushtuese e islamike duke ndërtuar xhami dhe objekte të tjera me karakter fetar .

Shumë të tjerë krenohen me emrat e tyre që kanë toponime të ndryshme . Shembull mund t’a marrim emrin “Dardan” që ka një lashtësi të madhe dhe një histori shumë të lashtë ku këtë emër e ka pasë edhe Perandori Konstadini i Madh . Por në anën tjetër ai person ose shqip-folës përkrahë me zemër pushtuesin sa që mund te themi se është një erdoganist i gjallë .

Ardhmëria jonë kombëtare ishte e madhe në kohën e demostratave të viteve 1981 , ku shumë të rinj shqiptar kishin dalë në ato protesta , për të kërkuar të drejtat e tyre dhe të popullit të tyre dhe që në atë kohë , dihej ardhmëria jonë kombëtare . Por tani kjo e ardhme kombëtare , nuk shihet më dhe është zhdukur nga faqja e dhut . Besoj që të mos e kemi as në këtë kohë lirinë , ardhmëria jonë kombëtare do të ishte shumë e madhe dhe do të ishte një kohë krejt ndryshe .

Por tani kjo e ardhme nuk mund të shihet më dhe është fshehur pas shumë njerëzve , që duhet t’a kenë atë ardhmëri .

Hec e mos e merr vesh këtë popull që e lë ardhmërinë kombëtare në pikëpytje .

Brilant Gashi . Fushë Kosovë . 07.01.2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...