Published On: 13 Janar, 2016

“Pleq mashtrues”!, Falsifikojnë vitet për pension

  • Prokuroria e Rrethit Dibër ka nisur sot proçedimin penal në gjendje të lire për 19 qytetarë që kishin falsifikuar letërnjoftimet vetëm për të marrë pensionin e pleqërisë para mbushjes së moshës së përcaktuar me ligj.

Sipas mediave në Shqipëri, ata variojnë nga 50-60 vjeç, të lindur në Dibër, por me vendbanime të ndryshme.

Sipas burimeve zyrtare “proçedimi ndaj tyre filloi pasi ata kanë falsifikuar dokumentet zyrtare dhe kanë mashtruar në Sigurimet Shoqërore duke përfituar pension të padrejtë.

Akuzat që bien tashmë mbi “të plakurit” para kohe janë: “Mashtrimi” “Mashtrimi në sigurime” dhe “Fallsifikim i dokumentave” .

Ata janë:

1-Xh.K 58 vjeç lindur në Urakë Mat banues në Xhafzotaj Durrës

2-N.M 55 vjeç lindur në Macukull Mat dhe banues në Tiranë

3-I.Gj 55 vjeç lindur dhe banues në Vajkal Bulqizë

4-P.S 58 vjeç lindur dhe banues në Bulqizë

5-B.R 55 vjeç lindur në Zall Dardhë Diber dhe banues në Tiranë

6-A.C 60 vjeç lindur dhe banues në Mat

7-B.K 61 vjeç lindur dhe banues në Boçevë Dibër

8-R.C 53 vjeç banues në Kamëz Tiranë

9-L.K 61 vjeç lindur dhe banues në Bulqizë 10-B.D 54 vjeç lindur në Lukan Dibër banues në Tiranë

11-V.T 60 vjeç lindur dhe banues në Burrel

12-D.Ç 60 vjeç lindur dhe banues në Trojake Dibër 1

3-M.I 61 vjeç lindur në Dovalan Dibër banues në Tiranë

14-I.L 63 vjeç lindur në Viçisht Dibër dhe banues në Tiranë

15-N.H 51 vjeç lindur dhe banues në Krujë

16-R.K 60 vjeç lindur në Zogjaj Bulqizë banues në Dibër

17- S.F 54 vjeç lindur dhe banues ne Klos

18-N.T 54 vjeç lindur dhe banues në Mat

19-M.D 54 vjeç lindur dhe banues në Strikçan Bulqizë

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...