Published On: 19 Maj, 2016

Plani i Isa Mustafës për mandatin e EULEX-it

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, ka thënë se ende nuk është qartësuar në tërësi e ardhmja e misionit të EULEX-it në Kosovës dhe se për këtë çështje do të bisedohet edhe në Bruksel.

I pyetur nga Klan Kosova, Mustafa ka deklaruar se megjithatë disa përparime janë arritur dhe se përkundër vazhdimit të këtij misioni europian në Kosovë, institucionet e vendit do të marrin shumë kompetenca dhe hapësirë në sektorët ku bashkëveprojnë me EULEX-in.

 “Jemi duke biseduar akoma dhe kemi arritur mjaft përparime, kanë mbetur edhe disa çështje që duhet flasim e të diskutojmë me Brukselin”, ka thënë Mustafa.

“EULEX-i do të vazhdojë në disa fusha edhe më tutje por gjithmonë duke iu dhënë hapësirë për vendime organeve të vendit”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...