Published On: 26 Shkurt, 2016

Plani antikushtetues i zgjedhjes së Hashim Thaçit president!

Kryesia e Kuvendit të Kosovës kishte hartuar një plan masakrues të procedurës së zgjedhjes së Presidentit të vendit.

Pra, vetëm për ta zgjedhur Hashim Thaçin president, kryesia ka përcaktuar një votim antikushtetues dhe në kundërshtim me Vendimin e Gjykatës Kushtetuese, në rastin Pacolli, i cili vendim është tashmë si plotësim i Kushtetutës së Kosovës.

Sipas procedurës nuk përsëritet raundi i parë dhe i dytë, e bile as raundi i tretë, pikërisht për shkak se raundi i dytë është përsëritje e raundit të parë. Po ashtu Kushtetuta nuk e parasheh asnjë përsëritje të raundit të tretë, sepse ai është shansi i fundit për kandidatin e vetëm të mbetur në garë, që të merr së paku 61 vota, nga më së paku 61 deputetë.

Përpjekja e Kryesisë së Kuvendit që ta zgjedh Presidentin duke masakruar Kushtetutën, është vendimi i fundit i marrë i një pushtetit të sunduar nga klika kriminale.

SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...