Published On: 2 Maj, 2016

Plakun Avdyl Shala, nuk e pengon mosha të lexon edhe pa përdorim të syzeve

 

Nga Adem Lushaj
Plakun 87 vjeçar nga Juniku, Avdyl Shala, nuk e pengon mosha të lexon dhe të shikon TV, pa përdor syze apo pajisje tjera të shikimit. Ai, edhe në momentet kur në shtëpi nuk ka rrymë elektrike, përdor qiririn për ti mundësuar lexim të gazetave apo edhe të revistave që ia ofrojnë anëtarët e familjes së tij. Si baba i 7 fëmijëve (4 djem dhe tri vajza), pos që ka arritur të ledhaton, 10 nipër dhe 9 mbesa, po arrin të lozë edhe me stërnipër dhe stërmbesa (6 stërnipa dhe 9 stërmbesa). Mixha Avdyl, si nip i Avdyl Shalës së parë, që njihej për trimëri dhe atdhetari, i gëzohet jetës së përbashkët familjare prej 49 anëtarëve, e aq më shumë kur bijtë, nipër dhe mbesa, kanë arritur në nivelet më të larta të shkollimit, deri edhe në Amerikën e largët dhe vendet e Bashkimit Evropian. “Jetëgjatësinë dhe shëndetin ma japin nipërit dhe stërnipërit, mbesat dhe stërmbesat, që kanë një harmoni në jetën e përbashkët familjare”, shprehët mixha Avdyl, i cili nuk fsheh gëzimin e tij për të arriturat familjare, si në shkollim, ashtu edhe në vendet e tyre të punës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...