Published On: 30 Korrik, 2016

Pjesëza të veprës artistike të artistit Rrezart Beça, Uashington DC

Fotot e Instalimit në Universitetin e Marylandit të ngjitura n’këtë mesazh. Kjo vepër ka qenë prezantimi i “Thesis” për diplomim të të riut artist nga Uashington DC, Rrezart Beça, përveç edhe anës së Thesis në format të Essay-it.
Kjo vepër ka qenë një tentim për t’portretizuar experiencën e tij gjatë luftës, për të informuar shikuesin dhe një tentim për t’mos harruar të kaluarën. Këpucët reprezantojnë të gjithë njerëzit që ecin nëpër shinat e trenit, kurse balta portretizon Bllacen dhe metaforikisht, një copë dheu që ka marrë me vete. Më tutje, muri portretizon kampin refugjat Stankovec, ku ishim të vendosun për 1 muaj me mijëra shqiptarë të tjerë.
Shenjat e këpucëve në mur’ janë frantike të mbështjellura në kaos, kurse në anën tjetër kufizohen dhe rrethekohen me vija të ashpra, të cilat konceptualisht reprezantojnë telat e hukurt që rrethekonin kampin.
Si shpërblim të kësaj vepre, në ceremoninë e diplomimit, drejtori i departamentit të artit në Universitetin e Marylandit e ka prezantuar si fitues i shpërblimit “The Colonel Wharton Award.”
Rrezart Beqa
“Këpucët e Gjakut dhe Mjaltës: Kosovë, 1999”
Instalim, Mixed Media
2015

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...