Published On: 1 Shkurt, 2016

Pesë vjet në pritje të ADN-së së eshtrave të Mulla Idrizit, 67 vjet nga persekutimi!

Një jetë duke i pritur eshtrat e babit të tij Mulla Idriz Gjilanit – BIRIN E TROJEVE ETNIKE.

Mulla Idrizi u persekutua në forma të ndryshme nga komunistët serbo-shqiptar në burgun e Gjilanit në nëntor të vitit komunist me 1949.

Sipas dëshmive të kohës e kanë djeg për së gjalli për ti treguar veprimtarët e vet, por jetën e bëri fli dhe shokët nuk i ka treguar.

Kufoma e tij (supozohet) se është varros në periferi të qytetit, te vendi i quajtur Gllamë, ku janë edhe gurthyesit.

Me 2011 janë gjetur disa eshtra po në atë lokalitet dhe supozohet se janë të tijat, dhe që nga ai vit janë në Mjekësinë Ligjore për tía bërë ADN-në në Prishtinë.

Ende nuk ka asgjë konkrete nga ai institucion, tash e pesë vjet gati. Pra, mjekësia ligjore nuk e ka bërë verifikimin e ADN-së së eshtrave të gjetura në Gjilan.

Familja e tij është ende në pritje – Mjekësia Ligjore po hesht…!

I biri i tij Isa Mulla Idrizi, thotë se ka kaluar një jetë duke pritur që të paktën ti varros me duart e tij eshtrat e babait, si të vetmin ngushëllim.

“Kjo ditë do të ishte më e lumtura në jetën time 75 vjeçare”, thotë Isa, që jeton në Gjilan. / Shqiptari.eu

Isaidrizi

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...