Published On: 30 Prill, 2016

Pesë kolosët e Trashëgimisë Kulturore

Instituti i Monumenteve të Kulturës,  në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare, dhe me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, organizoi promovimin e veprës shkencore “Historia e Arkitekturёs nё Shqipёri”, që rikthehet e plotësuar dhe e përditësuar pas 36 vjetësh nga koha kur u shkrua botimi i vetëm kushtuar Historisë së Arkitekturës Shqiptare, Maketi “Historia e Arkitekturës Shqiptare” (1980).

Gjithashtu në këtë ngjarje u prezantuan edhe botimet më të fundit të Institutit të Monumenteve të Kulturës: 2 numra specialë të revistës “Monumentet” kushtuar 10-vjetorit të anëtarësimit të Gjirokastrës në UNESCO dhe 50-vjetorit të Institutit të Monumenteve të Kulturës, si dhe libri i Profesor Gjerak Karaiskaj “5000 vjet fortifikime në Shqipëri”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...