Published On: 24 Shkurt, 2016

Përse shkronjat F dhe J të tastierës kanë nga një shenjë

Shikoni me kujdes shkronjat “F” dhe “J” në tastierën e kompjuterit. Të dyja këto shkronja kanë nga një shenjë të veçantë.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Por përse është kjo shenjë pikërisht tek tastet e këtyre dy shkronjave?

Kur kemi duart mbi tastierë, dora e majtë mbulon shkronjat “A,S,D,F”, ndërsa e djathta duhet të mbulojë “L,K, J”.

Ndërsa gishtat e mëdhenj mbulojnë qendrën e tastierës.

Vetëm në këtë mënyrë mund të mbulosh me sy mbyllur të gjitha shkronjat pa kërkuar shkronjat në tastierë.

Pra shkronjat F dhe dhe J nuk janë shënjuar kot.

E ka shpikur këtë June E. Botich për të përmirësuar punën në kompjuter.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...