Published On: 27 Janar, 2016

Përplasje në komision: Kadri Veseli ua ka fut frikën në palcë Adem Salihajt

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës Adem Salihaj dhe ish deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës tash i pavarur Shaip Muja janë përplasur keq sot gjatë mbledhje së Komisionit për Bujqësi. Ky komision është mbledhur sot për ta shqyrtuar vendimin e Kryesisë së Kuvendit, që udhëzon atë që të merret me shqyrtimin e e shkresave dhe dokumentacionit që kanë të bëjnë me çështjen e demarkacionit me Malin e Zi.

Shaip Muja ka reaguar pasi që anëtarët e këtij komisioni që vijnë nga radhët e LDK-së kanë refuzuar që të merren me këtë çështje. Muja madje i ka thënë deputetit Salihaj se e ka fobi kryetarin e Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli.

Por edhe Adem Salihaj ka reaguar ashpër duke thënë se pesë pare nuk i jep për Kadri Veselin.

Por Shaip Muja nuk ka reshtur së akuzuari deputetët e LDK-së dhe kryetarin e tyre Isa Mustafa duke thënë se LDK ka frikë se nëse hapet kjo çështje, atëherë do të goditet kryeministri , i cili është nga radhët e LDK-së. Muja po ashtu tha se edhe presidentja ka bërë shkelje edhe kur ka dërguar në kushtetuese për interpretim marrëveshjen për Asociacionin.

Murat Hoxha, anëtar i Komisionit nga LDK-ja, po ashtu tha se tashmë Qeveria e ka përfunduar punën e vet dhe se Komisioni nuk mund të bëjë asgjë.

Duke mos pasur mundësi të vazhdohet më tutje, kryetari i Komisionit për Bujqësi, Fikrim Damka, këtë rend të ditës e ka shtyrë për një mbledhje tjetër. Po ashtu deputetët, anëtarë të këtij Komisioni kanë shprehur shqetësimet e tyre se janë duke pasur vështirësi për aprovim të ligjit për komunën e Obiliqit. Kjo për shkak se ministritë të kësaj fushe si ajo e Financave, Mjedisit, etj nuk janë duke e përkrahur propozimin e deputetëve për këtë ligj.

Këto shqetësime në komision u vendos që t’i drejtohen kryeministrit Isa Mustafa , në mënyrë që të ky draftligj të miratohet. Ky ligj nuk po gjen përkrahje nga qeveria për shkak se ka implikime buxhetore dhe të papërballueshme për buxhetin e Kosovës. Po ashtu Komisioni sot ka shqyrtuar raportin me rekomandime për monitorimin e ligjit për inspekcionin bujqësor. /KP

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...