Published On: 17 Mars, 2016

Përpjekjet e opozitës dhe PDK-së e Thaçit për rrënimin e LDK-së


Afrim Musliu

Lojërat e ndyta politike që kanë filluar të zhvillohen në Kosovë pas zgjedhjes së Thaçit president, si nga partitë opozitare, ashtu edhe nga PDK-ja, ku, në njërën anë opozita kërkon zgjedhje të reja, kurse në anën tjetër ngriten zëra nga PDK-ja, si dhe nga presidenti në ardhje, se një gjë e tillë edhe mund të ndodhë, nuk i shoh si gjë tjetër, përveq se përpjekje desperate për rrënimin e LDK-së, e cila ishte dhe mbetet si forca e vetme politike e vlerave dhe që është partia e vetme e përkushtuar për një Kosovë stabile, të fortë dhe të zhvilluar.
Opozita kapet për marrëveshjes së pashmangshme të Brukselit me tallava-patriotizëm dhe iu hedhë hi syve të opinionit, me qëllim që të mos vërehen progreset e arritura të Qeverisë Mustafa.
Pse asnjëri prej tyre nuk del me vërejtje konkrete ndaj qeverisjes Mustafa? Pse nuk tregohen patriotë të vërtetë dhe të thonë realitetin rreth progreseve të arritura, sidomos në fushën e ekonomisë? Pse nuk tregohen patriotë të vërtetë dhe të tregojnë se vetëm stabiliteti institucional mund ti përballojë kërcënimet nga armiqtë nga jashtë, të cilët janë më shumë aktiv në teren si asnjëherë më parë?
Edhe opozita është mëse e vetëdijshme se negociatat me Serbinë të filluara në vitin 2005 dhe përfundimi i armiqësisë ndërmes shteteve të Ballkanit Perëndimorë janë kushti kryesorë, si për Kosovën, ashtu edhe për Serbinë, për hapjen e dyerve të BE-së! Andaj, edhe poqëse opozita vie në pushtet, patjetër se duhet ti përshtaten politikës së BE-së dhe ti përmbahen dhe plotësojnë kushtet e tyre!
Vizita e kreut të ri të PDK-së në Gjermani dhe takimi i tij me Znj. Merkel jep sinjale të qarta se Gjermania është e përkushtuar ta ruajë stabilitetin institucional në Kosovë dhe se Kadrisë iu është bërë e ditur se patjetër duhet ta respektojë marrëveshjen e koalicionit me LDK-në. Gjermania dhe ShBA-të ishin ata të cilët detyruan këtë koalicion, andaj ata do ta detyrojnë edhe respektimin e marrëveshjes së koalicionit! Pra, aty nuk vendos as Isa, as Hasha e as Kadria!
Kështu që, edhe opozita duhet më në fund të tregojë bile pak patriotizëm dhe të kthehet në Kuvend dhe ashtu siç duhet, ta luaj rolin konstruktiv për një të ardhme të ndritshme të vendit, sepse zgjedhje të reja nuk do të ketë para vitit 2018!

Lojërat e ndyta politike që kanë filluar të zhvillohen në Kosovë pas zgjedhjes së Thaçit president, si nga partitë opozitare, ashtu edhe nga PDK-ja, ku, në njërën anë opozita kërkon zgjedhje të reja, kurse në anën tjetër ngriten zëra nga PDK-ja, si dhe nga presidenti në ardhje, se një gjë e tillë edhe mund të ndodhë, nuk i shoh si gjë tjetër, përveq se përpjekje desperate për rrënimin e LDK-së, e cila ishte dhe mbetet si forca e vetme politike e vlerave dhe që është partia e vetme e përkushtuar për një Kosovë stabile, të fortë dhe të zhvilluar.
Opozita kapet për marrëveshjes së pashmangshme të Brukselit me tallava-patriotizëm dhe iu hedhë hi syve të opinionit, me qëllim që të mos vërehen progreset e arritura të Qeverisë Mustafa.
Pse asnjëri prej tyre nuk del me vërejtje konkrete ndaj qeverisjes Mustafa? Pse nuk tregohen patriotë të vërtetë dhe të thonë realitetin rreth progreseve të arritura, sidomos në fushën e ekonomisë? Pse nuk tregohen patriotë të vërtetë dhe të tregojnë se vetëm stabiliteti institucional mund ti përballojë kërcënimet nga armiqtë nga jashtë, të cilët janë më shumë aktiv në teren si asnjëherë më parë?
Edhe opozita është mëse e vetëdijshme se negociatat me Serbinë të filluara në vitin 2005 dhe përfundimi i armiqësisë ndërmes shteteve të Ballkanit Perëndimorë janë kushti kryesorë, si për Kosovën, ashtu edhe për Serbinë, për hapjen e dyerve të BE-së! Andaj, edhe poqëse opozita vie në pushtet, patjetër se duhet ti përshtaten politikës së BE-së dhe ti përmbahen dhe plotësojnë kushtet e tyre!
Vizita e kreut të ri të PDK-së në Gjermani dhe takimi i tij me Znj. Merkel jep sinjale të qarta se Gjermania është e përkushtuar ta ruajë stabilitetin institucional në Kosovë dhe se Kadrisë iu është bërë e ditur se patjetër duhet ta respektojë marrëveshjen e koalicionit me LDK-në. Gjermania dhe ShBA-të ishin ata të cilët detyruan këtë koalicion, andaj ata do ta detyrojnë edhe respektimin e marrëveshjes së koalicionit! Pra, aty nuk vendos as Isa, as Hasha e as Kadria!
Kështu që, edhe opozita duhet më në fund të tregojë bile pak patriotizëm dhe të kthehet në Kuvend dhe ashtu siç duhet, ta luaj rolin konstruktiv për një të ardhme të ndritshme të vendit, sepse zgjedhje të reja nuk do të ketë para vitit 2018!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...