Published On: 21 Janar, 2016

Përpjekja e qeverisë për ta rimarrë Trepçën dështoi

Nga Agim Vuniqi

Trepça nuk eshte as e Kosoves, as e popullit te saj, eshte e atij i cili deshmon pronesine ligjore mbi te-tapine… po t’mos ishte keshtu Trepça do t’ishte “government property” dhe çdo shtet normal do te bente lufte per te mbrojtur pronen e vet… ne rastin e Trepces dhe te pasurive natyrale te kosoves jane bere leshime te medha ligjore, duke filluar nga viti 1987 me ndryshimet ligjore te LPB (Ligji i Punes se Bashkuar) dhe krijimin e ndermarrjeve publike, e votuar nga kuvendaret e Kosoves per mosdije (sepse me ato ndryshime Kosova nuk ishte republike dhe nuk kishte ingirenca shteterore per pronesi), te cilet me vone e anuluan, ishin po ata kuvendare qe shpallen deklaraten kushtetuese, dhe keshilli ekzekutiv i Kosoves qe beri hapat per ato ndryshime, nen drejtimin e kryetarit te KE te Kosoves Jusuf Zejnullahut, sekretar (minister) i sekretariatit per ekonomi dhe financa ishte kryeministri i sotem, Isa Mustafa…pas luftes UNMIK-u permes rezolutes 1244 qeverisi me Kosoven, duke aplikuar ligjet e KSAK, perveq ligjeve diskriminuese, dhe UNMIKU fuqizoi Agjensionin Kosovar te Mirebesimit, me vone te privatizimit… e tera pra ka ndodhur per shkak se pronari ligjor i saj AKM me vone AKP, eshte korruptuar, ka bere leshime te medha nuk ka ditur te menaxhoj si duhet procesin e privatizimit. Po t’ishte “Government property” nuk do te privatizohej as Feronikeli. Kjo ka ndodhur ngase prona shoqerore trajtohej si prone pa pronar, abstrakte, dhe UNMIK-u ia dha te drejten e pronesise AKM-se-AKP-se dhe ajo ishte e vetmja agjensi e cila menagjonte pronen shoqerore… njejte ndodhi me Trepcen, perpjekja qe beri qeveria per te mbrojtur me ligj Trepçen dhe minierat e saj deshtoi, asaj vetem iu vazhdua mandati i AKP-se mbi te … Çeshtja eshte edhe me keq se edhe po te do Qeveria nuk ka mundesi ligjore as ta privatzoje as ta shes…

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...