Published On: 25 Tetor, 2016

Përmirësohet klima e të bërit biznes në Kosovë

Raporti i fundit i Grupit të Bankës Botërore i të Bërit Biznes (“Doing Business”) ka njohur përpjekjet e vazhdueshme të Kosovës për përmirësim të klimës rregullative për bizneset.

Nga 190 vendet që janë përfshirë në raportin për vitin 2017, Kosova ndodhet në vendin e 60’të.

Vitin e kaluar, Kosova renditej në vendin e 64’të.

Vlerësimi i këtij raporti bazohet në 10 indikatorë: fillimi i biznesit, marrja e lejes për ndërtim, sigurimi i energjisë elektrike, regjistrimi i pronës, marrja e kredisë, mbrojtja e investitorëve, pagesa e taksave, zbatimi i kontratave, zgjedhja e pamundësisë së pagimit të borxhit dhe tregtia ndërkufitare.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...