Published On: 22 Mars, 2016

Përmendoret “fantom” shqiptare ishin vlerësuar nga 70 mijë euro, derisa luanët e VMRO-së mbi 1.2 milionë euro

Tre përmendoret e personaliteve historike shqiptare që tanime ngelen “fantom”, për shkak se nuk dihet se a ekzistojnë ato apo a janë punuar, informon INA.

Por destinacionin apo se a janë punuar nuk di askush. Dihet vetëm propozimet ideore që ishin zgjedhur dhe dhe vlera e çdo përmendoreje ishte llogaritur mbi 70 mijë euro secila.  Vepra e Pjetër Bogdanit parashikohej të vendoset në parkun “Gruaja” dhe si propozim ide ishte realizuar nga Lindita dhe Nehat Beqiri, Josif Bageri në afërsi të Teatrit të Vjetër me dy autorë – Bashkim Mexhiti dhe Muhamer Sadiku, ndërsa Nexhat Agolli me projekti ide të Ismet Ramiqeviq dhe do të duhet të qëndrojë pranë monumentit të Goce Dellçevit.

Ato janë planifikuar në dimensione dhe me kosto të njëjta. Por kostoja e përbashkët e këtyre përmendoreve që shkon rreth 200 mijë euro, është mbi 10 për qindshi i luanëve roje të vendosura në urën Goce Dellçev afër Qeverisë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...