Published On: 3 Shkurt, 2016

Përkundër krenarisë, Meta e detyron Ramën ti shkon në zyrë

Edhe këtë javë, kryeministri Edi Rama mbërriti në zyrën e kreut të Kuvendit, Ilir Meta, për takimin e tyre.

Por në rrjet ka ironi për faktin se Meta nuk i shkon ndonjëherë në zyrë Ramës.

Gazetari Artan Hoxha shkruan se “Kryeministri nen masen e sigurise te “detyrimit me paraqitje nje here ne jave” prane zyres se Kryetarit te Kuvendit”.

“Kodi Penal i Republikes se Shqiperise parashikon disa masa sigurie per personat qe jane ne hetim ose ne gjykim, per shkak se akuzohen per kryerjen e veprave penale. Masa e sigurise zgjat deri ne dhenien e vendimit te formes se prere nga gjykata. Prokuroria kerkon mase sigurie per te pandehurin, e cila me pas miratohet nga Gjykata. Masa e sigurise vendoset per shkak se:

1)- I pandehuri mund te largohet jashte vendit dhe ti shmanget hetimit.

2)- I pandehuri mund te prish provat hetimore ose te ushtroje presion ndaj deshmitareve.

3)- Kur pengon hetimin dhe nuk i pergjigjet organit te akuzes gjate procesit hetimor.

4)- Perben kercenim per rendin kushtetues dhe sigurine kombetare.

5)- Kur i pandehuri Arrestohet ne kushtet e flagrances….etj

Masat e sigurise jane:

a)- Arrest me burg deri ne vendimin e gjykates.

b)- Arrest shtepiak

c)- Detyrim me paraqitje prane organit te akuzes sa here ky i fundit e shikon te arsyeshme

d)- Hetim ne gjendje te lire.

Masa e sigurise e cila eshte vendosur prej disa muajsh ne ngarkim te kryeministrit te Shqiperise Edi Rama, prej kryetarit te Kuvendit te Shqiperise Ilir Meta eshte ajo e:

Detyrim me paraqitje nje here ne jave prane zyrave te kryetarit te kuvendit te Shqiperise, Ilir Meta, respektivisht cdo dite te merkurre, Ora 09.00.

Kjo mase sigurie e paapelueshme, qendron ne fuqi deri sa “organi kompetent”, ne rastin konkret kryetari i kuvendit Ilir Meta, ta cmoje te nevojshme.

Motivin e kesaj mase sigurie e di vetem Ilir Meta dhe Edi Rama, cdo motiv tjeter qe mund te na shkoj ne mendje eshte thjeshte nje koecidence e rastit,” shkruan Hoxha.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...