Published On: 4 Shkurt, 2016

Përhajr mjekra, Arben!

kimeteja

Shkruan: Kimete Berisha

Njeriut të ri nuk i ka hije mjekra.
Se, mjekra është simbolikë e urtisë, e urtia me rininë nuk shkon.

Kur të parët tanë e kanë lëshu’ mjekrën, janë mërzitë e gjithë familja dhe rrethi i tij, sepse kur u lëshu mjekra, u kry jeta, aty s’ka pas më ardhmëri.
Pasi është hallashtisë me kënaqësitë e kësaj bote, bartësi i mjekrës është futur në izolim dhe ka bërë një jetë vetmitare, vetëm ka medituar dhe ka heshtur.

Sa më larg njeriut, aq më afër Zotit.

Është konsideruar se ai person që e ka lshu’ mjekrën është privuar nga kënaqësitë e jetës, dhe duke lëshu mjekrën ka hyrë në fazën e fundit të jetës, sepse mjekra kur lëshohet më nuk hiqet.

‘Filani e kish lshu mjekrën’!
Aiiii, çka më tregove! A ishin mërzitë familja? A po mujshim me ba gajret?-ka qenë pyetja e parë që e kanë shtruar shqiptarët e vjetër kur kanë dëgjuar që e ka lshu dikush mjekrën

Kur një plak shqiptar e ka lshu mjekrën, kanë shku njerëzit dhe ja kanë ba përhajr, familja e tij janë mërzitë, dhe e kanë përjetu rëndë, si me pas shti në dhe. Kështu e kanë pasur shqiptarët.

Shqiptarëve nuk u rri mirë mjekra, se janë të bardhë, e kanë fytyrën rrumbullake, i kanë mollëzat e theksuara dhe prapanicën e madhe!

Për besë, për këta dy sytë e mi të shkruar, asnjë shqiptar i ri nuk nuk duket bukur me mjekër.

Mjekra e lyp plakun, e lyp qetësinë, mençurinë e tij dhe vdekjen.
Se, vetëm qimet rriten edhe pas vdekjes.

Edhe mjekra është njëfarë maske. Mirë e ka pas Shopenhaueri.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...