Published On: 4 Mars, 2016

Përfundon intervista për rektor, pritet zgjedhja e tij

Katër kandidatët për rektor të Universitetit të Prishtinës kanë përfunduar intervistat e tyre para anëtarëve të Këshillit Drejtues të UP-së.

Anëtarët e KD-së pritet që pas gjysmë ore të votojnë për kandidatin që ata mendojnë se ka qenë më Ii miri në intervistë.

Për të parin e UP-së kanë konkurruar pesë kandidatë ndërsa që në finale kanë shkuar vetëm katër prej tyre ndërkohë që Isuf Musliu është eliminuar nga gara.

Kandidatë për të marrin postin e rektorit janë Sali Bashota, Lul Raka, Naser Sahiti dhe Anton Berishaj.

Rektori i ri i cili pritet të zgjidhet, pritet që punën zyrtarisht ta filloj më datën 15 mars të këtij viti. Sipas statutit të Universitetit të Prishtinës, emërimi i rektorit bëhet për një periudhë prej katër vitesh, me mundësi të rizgjedhjes edhe për një mandat.

Sipas web faqes zyrtare të UP-së, anëtarët e Këshilli Drejtues janë: Ismet Salihu, Beqir Sadikaj, Isa Qosja , Zeqir Veselaj, Fevzi Berisha, Kemajl Bislimi, Alberta Troni, Sigurd Hollinger.

Sipas statutit të UP-sà « secili prej anëtarëve kanë të drejtë vote.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...