Published On: 12 Korrik, 2016

Përfaqësuesit e popullit

 

Së pari c’bënë ata i mbyllën të gjitha fabrikat, thanë ato duhet privatizuar, duhet marrë punëtorëve e duhet dhënë “shërbyesëve” të popullit, nuk dëgjohej më zëri i punëtorëve që vraponin në mëngjes të vargohen në autobusët e punëtorëve…

Agim Vuniqi

Si të shkruhet historia dhe mjeshtritë luftarake të kaq shumë gjeneralëve, të aq shumë betejave të fituara, do të fillojmë të përmendim një nga një, nuk di se do të kujtoheni për ndonjë strategji apo doktrinë ushtarake, nuk lanë ndonjë dokument të arkivuar ushtarak, as bibliotekë ushtarake, shumë zhurmë mediale u bë për SHIK-un, por UCK-ja mori tatpjetën me dorëzimin e armëve, pastaj filloj dalëngadalë të ç’mitizohet, i ndërrohet destinimi krijohet si TMK, për t’u lartësuar në FSK, dhe tash trumbetohet se kushtetuta qenka shkaktare të mos kërkohet në asnjë forum ndërkombëtarë pranimi i saj si ushtri, mirë po ç’u bë me armët që ua dha presidenti amerikan George W. Bush, u harruan ato, edhepse ai kishte nënshkruar dekretin dhe e kishte pasuar në Kongres. Deri tash u veçuan beteja e Llapushnikut dhe e Kosharës, ama ajo e Kosharës theu kufinjt shqiptaro-shqiptarë, pse harruat betejën më të madhe të një familje-ushtri të Jasharajve, apo ata ua prishën hesapet, athua ku ishin atëherë gjeneralët e sotëm?
Pastaj në luftë dekoratash të luftarës u angazhua edhe LDK-ja, nuk e di cilën organizatë militare-paramilitare të luftës patën, bile të përafërt me HDZ në Kroaci, apo të këthyerit nga diaspora kroate Partia e Drejtesise se Paragës, i cili jeton si të gjithë qytetarët tjerë kroat, apo ata me guxim përmendin Betejën e Loxhës, dhe ç’ndodhi pas asaj beteje “çlirimtare”, u hap tuneli i dezertimit në Mal të Zi, pastaj në Shqipëri, opinioni do të shikojë atë dokument-letër, urdhëresë, të tërheqjes “taktike” se kjo është bë me vendim të ministrit të mbrojtjes, sigurisht me dije të kryeministrit në ekzil, derisa njërin e vranë, ai tjetri është i lirë të flas, dhe pse flasin të tjerët pa kompetencë kur ish-kryeministri është gjallë.
Tash shumë deputetë në parlament kanë vënë tatuazhat e nismëtarëve të UCK-së, të atyre që u treguan të zotët që ia vunë emrin, por ama ata nismëtarë harruan të tregojnë ku kanë luftuar, cilën betejë e kanë fituar…se përndryshe shumë të rinjë do të vënin tatuzhe me të bëmat tuaja heroike, edhe me të atyre që vuajtën në burgjet sllavo-komuniste, ka shumë vepra të shkruera në këtë stilë, atyre, serbëve ua mveshën ideologjinë, jo vetëm atyre por edhe të tjerëve të rëndomtëve që punonin në po atë kohë për një rrogë mujore, pra komunizmit ia kishin veshur kostumin e sllavit, edhepse në tërë globin tokësor ka akoma asish si në Kubë, në Venezuelë, Kinë, Korenë Veriore etj., shumica e tokësorëve jetojnë nga puna e kinezëve liliputanë, të cilët punojnë nga agu i ditës deri në muzgun e natës, ndërsa këta demokratët e Kosovës, as që lodhen të punojnë, i kanë të gatshme të gjitha, shtypi shpesh i ka përgojuar si grupe që u vëjnë haraq bizneseve të imëta, disa të tjerëve që kanë lëpirë në një kalanicë me vëllezërit e marrëveshjes, nga frika se do të viktimizohen bëheshin donatorë të politikanëve.
Mirë bre po kundërshtarët tuaj, miqtë e marrëveshjes, ju thonit se ju kanë rrahur e maltretuar, si u bëtë kaq zemërgjërë që të falni gjithë atë sakrificë tuajën atdhetare. Tash keni dhënë pajtimin që të kalojë edhe ligji për amnisti, presidenti është përgjegjës për të amnistuar, njejtë si presidenti në SHBA, dhe këtë të drejtë ligjore pse u përpjekët të ndërroni me ligj të ri, dhe të lëni gojëkqinjët të thonë se u amnistuan të gjithë hajnat e horrat e kësaj botë.
E ju gazetarë të nderuar a nuk guxoni të shtroni pyetje miqëve dhe t’i pyetni, ky ligj të cilin po e përkrahni si të mirë a bënë t’ua japim juve si dhuratë, athua do të skuqen, se këtë që thash jam i sigurt as që kishin pasur guxim ta përmendnin në vendet nga buron demokracia, sepse do të përshëndeteshin me karrierën e tyre politike.
Kështu ju duke demonstruar e protestuar, duke hyrë në grevë urie, qytetarët ua dhanë besimin. Shumica e të rinjëve të cilët kanë harruar luftën se ishin fëmijë, a duhet vazhdimisht të dhurohen me ëndërra sherbeti komandantësh… Jo more po këta nuk ishin më të mëdhenjë se ç’ishte Winston Cerqili i cili humbi zgjedhjet pas përfundimit të luftës së dytë botërore, ngase qytetarët ishin lodhur nga lufta. Edhe ne qe 17 vite jemi duke u “zbavitur” me këta komandantë, tash politikanë, për shumicën nga ta nuk kishte dëgjuar fare opinioni, por ata u rritën se kishin bartur “kallashin”, në kohën kur shumica nuk kishte ushqim për darkë, por ata luftuan, ne mendonim se janë tamam atdhetarë, se qëllimi i tyre ishte liria dhe dëshira për një jetë më të mirë…
Së pari c’bënë ata i mbyllën të gjitha fabrikat, thanë ato duhet privatizuar, duhet marrë punëtorëve e duhet dhënë “shërbyesëve” të popullit, nuk dëgjohej më zëri i punëtorëve që vraponin në mëngjes të vargohen në autobusët e punëtorëve, tash ishte ndërruarë agjenda në mbrëmje dëgjohet zëri i kalamajëve nëpër kafe-internet duke luftuar njëri me tjetrin “contra strike”, duke ua marrë gjumin pleqëve, apo zëri i zhurmshëm i të dehurëve nëpër bastore, të cilat ua “vodhën” metelikun e fundit duke menduar se do të kapin ndonjë shifër të majme eurosh, e cila do t’ua rikthen gëzimin fitues në familje, shpresat vazhdimisht thehen, ndërsa pronarët e bastoreve pëfitojnë, disa prej tyre nga Tirana, kanë zgjëruar myshterinjtë e Shqipërisë ETNIKE, të cilët i bëjnë të lëvizshme kuotat sipas ngjarjeve sportive, dhe shpesh dëgjon ofshamjet e bashkëqytetarëve të mijë, ende kanë mbetur ashtu, edhepse unë lëvizi posht e lart, ata ofshajnë se i qiti një ndeshje, apo skaudroja që adhurojnë, pastaj aty afër kanë edhe “slot mashine” të kalibruara mirë që ua grabisin edhe centin e fundit, kam dëgjuaur që në këtë biznes lojërash elektronike fati, ku mund të humbasish, asnjëherë të fitosh, qëndrojnë politikanët, e ata presin votat e këtyre sovranëve të rjepur.
Shpesh kam menduar sa ka kushtuar lufta në Kosovë, dhe sa u ka kushtuar qytetarëve paslufta, mendja më thotë që do të ishte shumë më e lirë me mercenarë të paguar profesionistë, sesa këta që po i shohim përditë në foltoren e Kuvendit, bile ata pas fitores do të këtheheshin në ndonjë rajon tjetër lufte dhe nuk do të kishim tërë këtë zhurmë komandantësh, të cilët donin ti materializonin frytet e fitores, uzurpuan plackitën gjë pa bë s’lanë dhe kështu pas gjithë atij numri luftarësh të cilët ranë në betejën e luftës me nderë, këta të tjerët u coroditën dhe rjepën popullin e ndjerë.
Edhe sa konventa partiake, edhe sa dasma e ahengje do të ndodhin në këtë vend deri sa të fillojnë të tymojnë tymtarët dhe të dëgjohet zhurmimi i zërit të punëtorëve… Edhe sa shtete duhet të pranojnë Kosovën të ringriten sërish si statuja këta burracakë. Mirë o burra e gra ministër e deputetë ju nuk nënshkruat asnjë marrëveshje ekonomike më shtetet që ju pranuan, dhe askush nuk ia pa hajrin asgjëje, pastaj sërish flisni për vizat e bardha, dhe lëvizjet e lira, me çka…; këtu në Amerikë qytetarët me shumicë nuk kanë udhëtuar gjëkundi, edhepse kanë atë liri, le që nuk kanë vizituar ndonjë shtet tjetër jasht Amerikës, por nuk kanë lëvizur as nga shteti ku punojnë, bile shumë sish nuk kanë lëvizur nga vendi ku jetojne-jetesës, i atij të lindjes në perëndim, apo atij të jugut në veri, sepse qytetaret janë larg nga njëra tjetra, gasi kushton, dhe puna të lodhë, një turnëshe e zgjatur, apo dy turnëshe, për të jetuar, për të ushqyer, rritur fëmijtë dhe për t’i shkolluar. Ndërsa në Kosovë shtrohen qylymat e kuq, përpara qytetarët i mbanin nën sqetull si sexhade, tash shkelin nëpër to të adhuruarit e popullit, politikanë iu thonë, ata që rjepin qytetarët cdo ditë dhe që qytetarët mund ti shohin vetëm në vetura të shtrenjëta me xhama të errët, dhe atyre iu thonë përfaqësuesit e popullit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...