Published On: 13 Maj, 2016

Përfaqësuesi i Serbisë: Kosova s’duhet të jetë pjesë e FIFA, është pjesë e Serbisë

Nebojsha Ivkoviç nga Federata e Futbollit të Serbisë ka kërkuar që Kosova të mos pranohet në FIFA, për shkak të problemeve të mëdha që ka me shtetësinë e saj, njofton Klan Kosova.

“Jemi duke e kundërshtuar pranimin e Kosovës në FIFA, si edhe herët tjera. Dhjetë ditë më parë në Kongresin e UEFA-së në Budapest, Kosova u pranua në UEFA, me 28 vota për dhe 24 ishin kundër”.

 “Kjo ndarje në votim tregon se ka pasur probleme në pranimin e Kosovës në UEFA. Në të njëjtën ditë, në të njëjtin takim, është refuzuar ndryshimi i pjesës statutore që e pamundësonte pranimin e Kosovës”.

“Megjithëkëtë, Kongresi i UEFA-së vendosi që ta pranojë Kosovës si anëtare me të drejta të barabarta. Kosova është bërë rasti i parë anëtar i UEFA-së që nuk është anëtar i Kombeve të Bashkuara”.

“Dua po ashtu të theksoj se Federata e Futbollit të Serbisë nuk është kundër asaj që futbolli të luhet në të gjithë botën pa dallim, por jemi kundër thyerjes së rregullave”.

“Të mos e harrojmë që sipas Rezolutës 1244 të Kombeve të Bashkuara, Kosova është ende pjesë e Serbisë”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...