Published On: 11 Prill, 2016

Për vrasjen e 14 shqiptarëve Serbia paguan 24 mijë euro

Gjykata Themelore në Beograd ka marrë vendim me të cilin e obligon Republikën e Serbisë që të paguajë dëmin prej 25.9 milionë dinarë (rreth 24 mijë euro) për krimin e kryer nga njësia “Shkorpionë” e MUP-it të Serbisë mbi 14 civilë, gra dhe fëmijë, në Podujevë, në marsin e vitit 1999.
Fondi për të Drejtën Humanitare i Natasha Kandiqit në Beograd, ka dalë me një komunikatë për opinionin, të cilën e transmetojnë mediet lokale serbe në veri të Mitrovicës, sipas të cilës, një gjykatë në Beograd ka sjellë aktgjykimin e parë, i cili drejtpërdrejt e bën përgjegjëse shtetin e Serbisë për krimet e kryera në Kosovë.

Sipas komunikatës, Gjykata e Parë Themelore në Beograd ka marrë vendim me të cilin e obligon Republikën e Serbisë që të paguajë dëmin prej 25.9 milionë dinarësh (rreth 24 mijë euro) për krimin e kryer nga njësia “Shkorpionët” e MUP-it të Serbisë, pjesëtarët e të cilës kishin pushkatuar 14 gra dhe fëmijë, në Podujevë, më 28 mars të vitit 1999.

Në këtë mënyrë, Gjykata e Parë Themelore në Beograd ka bërë përgjegjëse shtetin e Serbisë për vrasjen e anëtarëve të familjeve Bogujevci, Duriqi e Gashi, para shtëpisë së familjes Gashi në Podujevë, në marsin e vitit 1999. Krimin, sipas kësaj gjykate, e kanë kryer pjesëtarët e njësisë së ashtuquajtur “Shkorpionët” të MUP-it të Serbisë, e cila ka vepruar gjatë luftës në rajonin e Llapit, shkruan sot gazeta “Zëri”.

Fondi për të Drejtën Humanitare, vlerëson, se “gjykata ka sjellë vendim të drejtë, dhe se në procesin e shkallës së dytë, për shkak të natyrës së rastit, gjykata duhet që shumën e dëmshpërblimit ta harmonizojë me standardet e Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut për raste të ngjashme”. /Zëri

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...