Published On: 20 Shkurt, 2016

Për një ditë e gjysmë është ndërtuar nga një shtëpi për të kthyerit

Për 170 ditë në vitin që shkojë janë ndërtuar 122 shtëpi për të kthyerit, proces ky i cili nuk është vetëm ndërtimi fizik i shtëpive, por edhe pako ekonomike, mobilie, ndihma ushqimore, grantet.

Kështu është thënë në takim në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim. Komiteti Drejtues ka paraqitur një raport vjetor mbi progresin, dhe sipas këtij raporti me mjetet e Ministrisë për Komunitete dhe Kthim, Zyrës së BE-së në Kosovë dhe Organizatës Ndërkombëtare për Migrim, për 170 ditë në vitin 2015, përmes “KRK 4” janë ndërtuar 122 shtëpi, që mesatarisht për një ditë e gjysmë është ndërtuar një shtëpi.

Ministri për komunitete dhe kthim, Dalibor Jevtic tha se faza e parë e projektit “KRK 4” ka qenë shumë e suksesshme dhe falënderoi të pranishmit për ndihmën që ata po ofrojnë për procesin e kthimit, për të cilin ai vuri në dukje se nuk është aspak i lehtë.

“Informacioni që u dha se për 170 ditë janë ndërtuar 122 shtëpi flet mjaft për angazhimin tonë në vitin 2015 në përputhje me mundësitë tona financiare për të bërë sa më shumë që është e mundur. Unà « edhe një herë kujtoj të gjithë, kthimi nuk është vetëm ndërtimi fizik i shtëpive, por edhe pakot ekonomike, mobilie, ndihma ushqimore, grantet, d.m.th çdo gjë që është e nevojshme për një familje në procesin e kthimit në Kosovë”, tha ministri Jevtic gjatë prezantimit të tij.

Gjatë takimit u tha se planet për vitin 2016 janë që të miratohet ndërtimi i shtëpive për 130 përfitues./KosovaPress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...