Published On: 23 Gusht, 2016

Për LDK unike dhe tërësi territoriale të Kosovës!!!

Mustafë Shabani

Të nderuar miq
Unë ndjehem mirë vetëm atëherë kur atdheu im është mirë. Ishte maksimë e rilindësve me të cilën krijuan Shqipërinë londineze, por çështja e kombit nuk ishte zgjidhur duke mbetur më shumë se sa gjysma e trojeve autoktone jashtë saj, mirëpo rilindësit dhe veprimtarët e devotshëm të çështjes kombëtare nuk pushuan për asnjë çast nga kjo maksimë deri në ditët e sotme kur Kosova si shpirt i kësaj nyje hamletiane është me miqtë e përjetshëm të cilët udhëheqin projektet e rruzullit tokësor, por fatkeqësisht e udhëhequr nga një kastë e ndyrë politike e cila maksimë të vetme e ka: Është mirë vetëm atëherë nëse unë ndjehem mirë!!!
Diçka që shkon ndesh me LDK-në e Ibrahimit, e cila është udhëhequr dhe duhet të udhëhiqet po nga maksima e rilindësve duke qenë që ajo u bë sinonim dhe shkrirje sublime e aspiratave tona shekullore.
Është SHIK-u famkeq, i cili e solli vendin në një situatë pa shtegdalje dhe pakrye, nga e cila situatë vendi e ka të vështirë të dal pa unitetin e LDK-së së Ibrahimit, e cila për fatkeqësinë e saj dhe të vendit gjendet fillimisht në një koalicion të panatyrshëm, dhe në njërën anë ajo është partner koalicioni me kreun e SHIK-ut, e në anën tjetër ajo është e rrethuar nga mbeturinat e SHIK-ut të shkapërderdhur nëpër parti opozitare për të cilat po ashtu e vetmja maksimë: Është mirë kur ata ndihen mirë. Dhe ata ndihen mirë vetëm atëherë kur gjenden në pushtet me mundësi zhvatëje të pasurisë dhe parasë publike.

Andaj unë bëj ftesë për unitet në gjithë anëtarësinë e LDK-së, i cili është rrënuar tejmase.
Pas postimit tim të fundit në lidhje me DEMARKACIONIN, i cili jo vetëm për shkak të insistimit të miqve tan, por edhe për hirë të nevojës që shenjimit të kufirit duhet të marrë një formë, e cila urojmë të jetë më fatlumja, kam pranuar shumë reagime në forma të ndryshme.
Përballë reagimeve të miqve të mij në posten time elektronike, pa masë më shqetësoi edhe reagimi i deputetit të LDK-së z. Nuredin Ibishi, i cili thotë shkurt: Shenjimi i kufirit në këtë formë nuk është në rregull, por unë do ta votoj në atë formë!!!
Nuk ka gjë më të dhimbshme sesa kur një njeri me kredibilitet del me një prononcim të tillë.
Kjo është jo vetëm e dhimbshme, por është katastrofale.
Në postimin tim të fundit mesazhi im ishte me shkencën dhe faktet dhe ato i afron Dr.Shpejtim Bulliqi me kolegët profesionist të cilët kanë punuar natë dhe ditë dhe me paranë dhe djersën e tyre.
Në secilen situatë kur një vend i caktuar gjendet para dilemave dhe një rruge pa krye, ai i kthehet shkencës dhe fakteve, por nëse edhe atëherë nuk gjendet zgjidhja e lakmuar për shkak të situatës së brishtë brenda dhe jashtë territorit të caktuar të atij shteti, atëherë klasa politike e saj si dhe profesionistët duhet të gjejnë një modus vivendi që në rastin tonë do të duhej të ishte një rezolutë, propozimi im do të ishte: Të gjendur para kësaj sfide në njërën anë të trysnisë ndërkombëtare për shenjimin e kufirit si dhe gabimit fatal të Komisionit shtetëror, i cili i fal toka një shteti fqinjë me të cilin duam të jetojmë në miqësi të përhershme, si dhe fakteve të ofruara nga shkenca jonë, ne jemi të detyruar të shkojmë në moratorium dhe pjesën e territorit të kontestuar për një kohë të caktuar ua lëm nën mbikëqyrje miqve tanë të përhershëm amerikan si tokë e jona, për ta shenjuar më vonë me mikun Malin e Zi.
Sjellja e tij në votim bart me vete rreziqe të papara për vendin në të gjitha drejtimet.
1.-Nëse i njëjti demarkacion mund të ratifikohet në këtë formë dhe përmbajtje humbje territori, dhe destabilizimi të vendit nga reagimet e të gjitha formave.
2.- As mos votimi i tij nuk është pa rreziqe, meqë mund të kemi prishje të koalicionit, i cili është në një proces të rëndësishëm të shtetndërtimit.

As unë nuk ndjehem mirë kur vendi im gjendet para një sfide të tillë.

23.08.16 Emmendingen

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...