Published On: 19 Prill, 2016

Për KQZ-në legale mbajtja e zgjedhjeve serbe

  • Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) ka refuzuar të kundërshtojë mbajtjen e zgjedhjeve të Serbisë në territorin e Kosovës, shkruan sot Koha Ditore.

Një gjë e tillë u kërkua nga përfaqësuesit e opozitës në KQZ, por në fund me shumicë votash u hodh poshtë kërkesa e tyre me arsyetimin se ky proces është jashtë përgjegjësive të institucionit të vetëm në Kosovë i cili menaxhon me procese zgjedhore.

Kryetarja e këtij institucioni, Valdete Daka, ka thënë se atyre nuk u takon të përfshihen në këtë proces, pasi bëhet fjalë për zgjedhje të një shteti tjetër.

E propozuar si pikë e rendit të ditës nga përfaqësuesi i “Vetëvendosjes” në KQZ, Adnan Rrustemi, dhe e mbështetur edhe nga përfaqësuesi i AAK-së, Binak Vishaj, dhe ai i NISMË-s për Kosovën, Eshref Vishi, të hënën është kërkuar nxjerrja e një deklarate të përbashkët përmes së cilës kundërshtohet organizimi i zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...