Published On: 14 Janar, 2016

Për cilat vepra akuzohet Hasani?

  • Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë ndaj ish-kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, për veprën penale “Falsifikim i dokumentit zyrtar” dhe atë për “Keqpërdorim i detyrës zyrtare”. Hasni e ka quajtur këtë hakmarrje ndaj tij

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, Enver Hasani, do të përballet me drejtësinë kosovare për keqpërdorim të detyrës zyrtare. Kjo, pasi Prokuroria Speciale e Kosovës të mërkurën ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë, nën dyshimin se Hasani sa ishte në krye të Gjykatës Kushtetuese ka kryer dy vepra penale: “‘Falsifikim i dokumentit zyrtar’, nga Neni 434, paragrafi 1 i Kodit Penal të Kosovës dhe “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar’, nga Neni 422, paragrafi 1 i Kodit Penal të Kosovës”.

“Sipas aktakuzës, i pandehuri Enver Hasani, në cilësinë e personit zyrtar, kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, më dashje duke e shfrytëzuar në mënyrë të kundërligjshme pozitën dhe autorizimin zyrtar me rastin e vendosjes për kërkesën e presidentes së Kosovës, lidhur me dekretin e saj, që kishte të bënte me emërimet e gjyqtarëve ndërkombëtarë në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës, duke vepruar në kundërshtim me autorizimet e tij zyrtare, në mënyrë të kundërligjshme ka vendosur lidhur me rastin KO-155/14, duke nxjerrë aktvendim për papranueshmëri, nga i cili kanë përfituar në mënyrë të kundërligjshme mandatet shtesë si gjyqtarë ndërkombëtarë në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës tre persona”, thuhet në aktakuzën e Prokurorisë Speciale…/Zeri

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...