Published On: 25 Shkurt, 2016

Për çfarë opozite jeni?!

Bit Gecaj

Kosoves nuk duhet defaktorizimi i institucioneve e subjekteve te saja, jetike Njerezit e skenes politike shqiptare, jane llumi i kesaj shoqeria! Thene me drejte, eshte ajo pjesa qe kemi prodhuar ne, dhe disa faktore te tjere, te cilet nuk jane viktima te keqeçeverisjes shqiptare, dhe t’bemeve te tyre, dikur jeni ne vete! Kauzat dhe parimet ne te cilat thirret opozita, si demarkacioni, asociacioni e zgjedhja e z. Thaqi president i Kosoves, nuk jane arsye e krijimit dhe vazhdimit te krizave egzistuese ne vend, dhe dergimit te vendit drejt perballjeve te tjera, te panevojshme qytetare. Bile arsyeja e fundit, eshte komplet e pajustifikueshme, sepse pas zgjedhjeve te fundit, e me rastin e krijimit te koalicionit ne mes LDK-PDK, eshte arritur marreveshja e bashkeqeverisjes, e cila qarte dhe publikish eshte thene, se pebrenda ka edhe rakordimin qe z. Thaqi te jete president i ardhshem i vendit. Kjo eshte ditur, dhe qe nga atehere askush nuk e ka ngritur si çeshtje, apo ka patur kunder! Sigurishte se Kosova ka nevoje per ndryshime, e shumçka tjeter pozitive, qe jane te domosdoshme. Partite politike te Kosoves, duhet te reformohen dhe zhveshen nga meritokracia, e sistemet tashme te lodheta, e jofunksionale, per t’mos thene primitive, te veprimit dhe funksionimit. Aaktualishte, nder te tjera, dua te shtoj se opozita e tanishme nuk eshte zgjedhja, as substanca qe i ben keto ndryshime. As ajo per çfar mund te enderroin qytetaret, nje çeverise me e mire, me e pergjegjeshme, qe krijon zhvillim, politika racionale dhe te duhura te arsimimit dhe edukimit. Ajo ka deshmuar kete ne vazhdimesei, sepse veprimet e saj kane prodhuar edhe viktima (per çfar ajo jo rralle e akuzon poziten) te pasluftes, dhe jofunksionalitet te vazhdueshem, dhe diskurs qe eshte, dhe shkon ne disfavor te politikave, percaktimeve dhe orientimeve strategjike te te ardhmes se vendit. Opozites i prine, nje numer i madhe, njerezish me afera te panumerta korruptive, njerez me hipoteka kriminale, gjate dhe pasluftes, po ashtu edhe me nje numer sish, me vetedije te kufizuar nacionale, te cilet veprimet e tyre te padobishme, i mbeshtesin mbi bazen e ne nje retorike boshe, pa nje vizion per te tashmen dhe te ardhmen e Kosoves. Po gjithesesi edhe me mungese te madhe resursesh njerezore e profesionale, perbrenda struktures se tyre. Nderkaq, sa i perket lojerave “LDK 2020”, besoj se eshte nje loje e keqe e ndarjes se serishme ne kete parti, qe deshem a nuk deshem, LDK-a eshte parti shtetformuese Kosoves, eshte nje aset i rendesishem nacional i vendit tone, e cila neser mund te mos i duhet askujt, nese realizohen skenare te tille, te cilat po behen, edhe duke e manipuluar nje pjese te antaresise se saj, qe per çudi thirren mbi do far primesash nacionale, çka me se paku jane te tilla. Kosoves nuk duhet defaktorizimi i institucioneve e subjekteve te saja, jetike, sikur eshte LDK-a, por reformimi i tyre. Nderkaq qe reformat nuk behen me inate, linçime e as fushata, por me eksperte e strategji, programe e projekte institucionesh perkatese!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...