Published On: 3 Maj, 2016

Për ata që humbjet po mundohen ti konsiderojnë fitore në NISMA

  • Një sqarim “shtesë” për ata që mendojnë ta minimizojnë kontributin e kryetarëve dhe kryesive të Nisma për Kosovën dhe që ikjet e tyre po mundohen ti shesin si fitore.

Iniciativat Qytetare u themeluan si alternativa për ndryshim e cila ndezi edhe njëherë entuziazmin e të rinjve për fitore. Mirëpo me gjithë përpjekjet e qytetareve për të garuar ne zgjedhjet parlamentare krerët e Inciativav Qytetare u bashkuan dhe themeluan një trup të vetmin Nismën për Kosovën por krerët e Nismës për Kosovën fill pas zgjedhjeve filluan që të krijojnë një atmosferë jo të favorshme dhe të këndshme gjë që për çka edhe ishin bashkuar këto Iniciativa dhe filluan të largohen figurave eminente nga paknaqsit . Prej 110 kandidateve të listës se Nisma për Kosovën, vetëm 28 janë ende pjesë e kësaj partie. Se pari u larguan figurat kyçe si Fitim Selimi që ishte themelues i Iniciativës Qytetare për Lipjan dhe nder themeluesit e Nismës për Kosovën pastaj Imri Ilazi, Bedri Statofci e shumë figura të tjera me iniciativat e tyre,ndërsa me vonë edhe Kryetari i rinisë i pjesës me të organizuar të Nismës Kreshnik Cukaj. Gjë që jemi ndi keq për këto personalitete që na braktisen dhe nuk na dhanë shpjegim kurrë edhe që nuk mungonin zërat për të kërkuar nga krerët e Nismës për shpjegim pse po na braktisin. Ndërsa sot pas largimit të z.Xhevat Bislimit dhe Izet Ibrahimit nuk ka mbete asnjë nga themeluesit të Iniciativës Qytetare dhe të Nismës me përjashtim të F.Limaj dhe J.Krasniqi. Unë si procesmbajtës i Nismës Nisma pas zgjedhjeve doli me 37.680 vota ose 5.15% duke u bere pjese e Parlamentit, kishte 22 degë të organizuar dhe edhe ne 13 Komuna tjera kishte përfaqësues të vet. Sot Nisma ka vetëm 7 degë dhe 7 përfaqësues degësh aktive duke humbur shumicën e kryetareve dhe kryesive neper degë. Nëse ketë e llogarisim në vota, personat që aktualisht jane në Nisma dhe votat nga këto komuna janë: Gjakove. 609 vota Gjilan. 973 Kaçanik. 919 F.Kosovë. 459 Mitrovicë. 523 Leposaviç. 2 Podujeve. 800 Prishtinë. 2160 Skenderaj. 606 Prizren BD-ja e Zafir Berishes 4602 Zubin Potok. 1 Zveçan. 19 Malishevë. 8647 Graqanice 12 Mitrovicë e Veriut. 26 Pra Nisma se bashku me BD- në e Zafir Berishes pas largimit të shumicës se degëve ka vetëm 20.344 ose 2.85% Nëse marrim parasysh se ka renje për shkak të veprimeve jo të mira edhe ne këto degë, Nisma nuk ka me shumë se 1.5%. Pra të nderuar qytetarë askush nuk forcohet duke u larguar degët përkundrazi ndërsa sekretari Bilall Sherifi i cili tha sot se ikjet do e forcojnë partine ose janë probleme që ai ka me matematiken dhe njerëzit, ose frigohet nga figurat të ndritura që kanë begran apo ndoshta e ka edhe mision shkatërrimin e Nismës. Gjerat duhet shikuar dreje edhe bardh edhe zi,po ashtu edhe gjykuar kur nuk është mire, askush nuk është duke kërkuar benificione se veç kemi dhen për këtë subjekt duke menduar ne interes të përgjithshëm dhe jo që kemi marr por sqepaku duhet të jemi mirënjohës për se cilin për kontributin e dhëne pamvarsisht cilido qoftë aj ose ajo. Ata që kanë vetëm pak njohuri ne drejtuesi të gjithë që braktisen janë pozitiv,po ashtu edhe të femrat është e njëjta me vlerë ka një femër që e braktis të dashurin sesa një femër që e braktis i dashuri. Prandaj kur të braktisin personalitete të ndritura duhet shikuar dhe duhet ndalur se menduar pse po largohen këto personalitete dhe jo duke u sjell me arrogancë. Unë nuk mund të them që nuk ka personalitete që janë duke dhen kontribut të fuqishëm ne Nisma për Kosovën mjafton ta përmendi Haxhi Shalen dhe Shukrie Bytiqi që mos t’i përmendi të gjithë se vërtet ka persona ne këtë subjekt që punojnë me intuzjazem me përkushtim me sinqeritet me shpirt dhe zëmër që dëshira e tyre është vërtet për ndryshim për shtet dhe jo për pushtet ,por nuk mundemi të themi që nuk ka edhe njerëz të atillë që janë duke bere dem duke e shkatërrua këtë subjekt dhe kontributin e gjeneratave të reja. Prandaj sa here që të punoni mirë dhe drejt do t’ju mbështes personalisht me të gjitha kapacitetet e mija por mos pritni mbështetje edhe atëherë kur nuk e keni mirë dhe drejt por pranoni edhe gabimet,kritikat se ju shërbejnë shumë duke i permisuar gabimet dhe ju bëjnë me të fort. Dhe duke kërkuar edhe njëherë nga ju që të behi me subjektiv për t’i realizuar objektivat për të godit cakun dhe të jo të goditni të ata njerëz që masë paku kanë faj e që dhanë kontribut të fuqishëm dhe nuk jeni mirënjohës duke i etiketuar me lloj-lloj shprehje që aspak nuk ju bëjnë nder dhe as me të fuqishme nëse mendoni.Populli thotë:hani bukë por lëreni edhe vendin për ujë.

Me respekt dhe mirëkuptim. Ish-sekretari teknik i përgjithshëm i Nismës: Hysni Gashi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...