Published On: 8 Gusht, 2016

Për 7 muaj u mbyllën 1463 biznese vendore dhe 30 të huaja

Numri i bizneseve që janë mbyllur të huaja dhe vendore ka shënuar rritje gjatë shtatëmuajshit të parë të këtij viti.

Sipas të dhënave Nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë (MTI), gjatë periudhës janar – korrik 2016 në Agjencinë e Regjistrimit të Bizneseve në Kosovë (ARBK), janë shuar 1463 biznese vendëse dhe 30 të huaja.

Mirëpo, pos rritjes së numrit të bizneseve të shuara, rritje ka shënuar edhe numri i bizneseve të regjistruara.

Në mesin e sektorëve të cilët mbesin më atraktivë për zhvillim të biznesit janë bujqësia dhe tregtia.

Njohësit e çështjeve ekonomike kanë thënë për gazetën “Epoka e Re” se ambienti i të bërit biznes në Kosovë mbetet i pafavorshëm.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...