Published On: 25 Maj, 2016

Për 3 muaj u prodhuan 2,092 mijë tonë thëngjill

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bilancin i Energjisë” për TM1 2016. Në këtë publikim janë prezantuar të dhënat mbi prodhimin e thëngjillit, për prodhimin dhe konsumin e energjisë, importin dhe eksportin e energjisë, si dhe importin dhe eksportin e energjentëve të tjerë.

Gjatë tremujorit të parë të vitit 2016 (TM1 2016), vlera e gjithëmbarshme e prodhimit të thëngjillit është 2,092.9 mijë tonë. Kurse, sasia bruto e energjisë elektrike, e prodhuar në termocentrale është 1,615.1 GWh dhe në hidrocentrale është 45.5 GWh.

 Sa i përket vlerave të energjisë së importuar, respektivisht të eksportuar, gjatë tremujorit të parë të vitit 2016, Kosova ka importuar 171.4 GWh energji elektrike, derisa ka eksportuar 154.3 GWh energji elektrike.

Në tremujorin e parë të vitit 2016, sasia e energjisë elektrike në dispozicion të konsumatorëve është 1,018.8 GWh energji elektrike. Në raport me tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar (TM1 2015), sasia e energjisë elektrike e konsumuar është ulur për 1.8 %.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...