Published On: 20 Mars, 2016

Pema trashëgimtare e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut

pema kastrioti

Pema trashëgimtare e familjes së Gjergj Kastriotit -Skenderbeu ishte dhuruar nga një pasardhës i Kastiotëve po me të njëjtin emër si të heroit Gjergj Kastrioti Skënderbeu, i cili jetonte në rrethinat e Napolit atë kohë, dhe i është dhënë për herë të parë revistes “Koha e jonë” në 25 vjetorin e saj në Firencë të Italisë në vitin 1985, njofton Çezar Ndreu.

Këtu jepet një pemë më se pesë shekullore e përshkruar deri në detaje, e zhvilluar më tej në Itali pas shkuarjes në mërgim të familjes Kastrioti, mbretëreshës Donika me të të birin Princin Gjon, në zotërimet e tyre në Mbretërinë e Napolit. Ndërsa, në anën e djathtë siç mund ta shihni, megjithëse me jo shumë saktësi jepet pema e trashëgimisë së Mamica Kastriotit që ka vazhduar jetën në Shqipëri, dhe se një pinjoll i kësaj familje jepet të jetë Mbreti Zog. SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...