Published On: 12 Janar, 2016

Pehlivanë e horra

Pëllumb Lamaj

 

Historia dhe jeta e njeriut nuk janë gjë tjetër veçse një mur i madh me fakte dhe gjurmë të skalitura që një ditë të gjithëve na i ka enda ta vizitojmë e ti drejtohemi. Dikush për t’u ngushëlluar, e një tjetër për te gjetur prehje e paqe me veten. Por ka dhe pehlivanë e horra qe pasi kane bere pasuri e karrierë ne kurriz te të tjerëve, kërkojnë te blejnë një vend ne këtë mur duke u përpjekur te shkruajnë diçka te bukur për veten e tyre, por mjerisht ky mur ka një rregull; ai regjistron e skalit me dorën e tije vet trupin e tij dhe nuk lejon ta prekesh e ta zhgaravitesh. Këtu qëndron magjia e asaj qe quhet HISTORI. Ajo mund të ndalohet, të censurohet, të burgoset e sakatohet por edhe atëherë ajo regjistron. (Shqiptari.eu)

NY 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...