Published On: 21 Maj, 2016

PDK: Svarça po u ndan tenderë bashkëpunëtorëve, pasojat i vuajnë qytetarët

PDK-ja në Ferizaj edhe njëherë ka akuzuar koalicionin qeverisës në Ferizaj, të prirë nga kryetari Muharrem Sfarça për abuzim me paranë publike, lidhur me dhënien e e 30 tenderëve, të cilët tenderë, sipas PDK-së, i janë dhënë bashkëpunëtorëve të kryetarit të Komunës.

“Reagimet tona opozitare për muaj të tërë kanë qenë konstruktive dhe të adresuara për një mori të keqpërdorimeve si dhe për abuzim me paranë publike të këtij pushteti lokal anarkist. Reagimi ynë i muajit shkurt kishte në fokus te veçanta dhënien e 30 tenderëve nga kryetari Sfarqa, në muajin janar të këtij viti. Përfitues i këtyre tenderëve ishte një grup i caktuar i bashkëpunëtorëve të Kryetarit të Komunës në të cilin janë disa kompani – firma emrat e të cilave s’ishin parë e as dëgjuar më parë. Falë ardhjes në pushtet të z.Sfarqa, ato u shndërruan në kompani me buxhet milionash. Fokusi ynë i tashëm, për këtë konferencë, është njëri nga tenderët për mirëmbajtjen e objektit të komunës. Ky tender iu dha një kompanie me emrin “Metro Park” që është kompani e afërt me një punëtor në Kabinetin e z.Svarqa. Ky tender i dhënë si për ‘’hatër’’ nuk ndihm oi aspak ne mirëmbajtjen e komunës. Lehtë mund t’a vëresh që pastërtia nuk është në nivelin e duhur e për më tepër mungojnë gjërat elementare në tualetet e komunës duke filluar nga mjetet e pastrimit e letrat higjienike. Por kjo siç duket nuk i’a prish fare rahatinë z.Sfarqa i cili, sigurisht, mund te ketë ndonjë peshqir në zyret e tij”, thuhet në komunikatën e PDK-së.

 Sipas PDK-së, janë punëtoret ata që po i vuajnë pasojat abuzimet e Komunës së Ferizajt.

“Kjo firmë, përpos që është përfituese e shumë tenderëve, qoftë si kontraktore apo edhe si nënkontraktore, shumicën e rasteve e luan rolin edhe të ndërmjetësuesit për tenderë të tjerë. Dëshmi se këto që po i themi nuk po i “trillojmë” janë të dhënat zyrtare nga Ëeb-faqja zyrtare e KRPP-së ku figurojnë këto të dhëna lidhur me tenderët (kuotimet) që Komuna e Ferizajt i ka dhënë për një periudhë të shkurtër, di ku për rreth 10 ditë. Në këtë periudhë janë dhënë tenderë për asfaltime, punë të betonimit, shtruarje rrugësh me kubëza, etj, edhe pse temperaturat kanë qenë të ulëta në minus zero”, thuhet në komunikatë.

PDK thotë se për këtë periudhë janë dhënë 30 tenderë (kuotime) me nga 10 mijë euro e që i bie diku rreth 300 mijë euro për një javë, shkruan kosovapress.

“Kompania “Metro Park” që është e afërt me ta i ka marrë 2 kuotime brenda një jave dhe atë për shtruarje me kubëza. Vlera e këtyre është 1- 9,900 euro, dhe 2- 9,987 euro. Kjo kompani e ka marre edhe njëtjetër tender 9,978 euro ne fund të dhjetorit, poashtu për kubëza. Thënia popullore që “një shpianikut të mirë, puna i shihet se si e mirëmban oborrin’’ tregon shume për zotësinë e kryetarit të Ferizajt. Objekti i komunës qysh në hyrje nuk jep përshtypjen e një institucioni kryesor të qytetit, por të një vendi të shkretë ku asgjë nuk është mir ë e koordinuar, ku në vend se të respektohen rregullat, ato thyhen nga ata që vetë I përcaktojnë ato. Sikur kjo të ishte çështja e vetme preokupuese s’ka se ku të shkonte më mirë, por në fakt kjo është njëra nga problemet e shumta që ky pushtet në ikje vetëm sa i zmadhoi në vend se të ofronte zgjidhje për qytetarët e vet, te cilët kane 3 vite që janë zhytur në një realitet të zymtë që nga ardhja në pushtet e z.Sfarqa. Te vetmit qytetarë që po i gëzohen këtij pushteti janë bashkëpunëtoret dhe të afërmit e Kryetarit, interesat dhe dëshirat e të cilëve po plotësohen pa kusht”, thuhet në fund.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...