Published On: 4 Maj, 2016

PDK-në e braktisën 4 deputetë, AAK-në 3 deputetë! LDK fitoi më së shumti!

Partia Demokratike e Kosovës ka pësuar më së shumti humbje gjatë kësaj legjislature. Për më pak se dy vjet, që kur kanë përfunduar zgjedhjet, nga kjo parti kanë ikur 4 deputetë. Partia e dytë që ka humbur më së shumti deputet është AAK-ja, ku i kanë ikur 3 deputetë. Ndërkaq, LDK ka fituar më së shumti, të cilës i është bashkangjitur një deputet, raporton Gazeta Blic.

Këto janë të dhënat që i ka publikuar platforma online votime.org. Sipas këtyre të dhënave, që nga certifikimi i rezultateve të kandidatëve për subjektet politike në zgjedhjet e fundit e deri më tani, për arsye të ndryshme, 21 deputetë kanë dorëzuar mandatet e dhëna nga qytetarët.

Nga PDK mandatet i kanë dorëzuan 8 deputetë (4 për poste në kabinetin qeveritar; 1 për mision diplomatik; 3 për probleme me drejtësinë); LDK 6 deputetë (5 për poste në kabinetin qeveritar; 1 për mision diplomatik); LVV 2 deputetë (për poste në qeverisjen lokale); 1 deputet nga LS ka ndërruar jetë; Nga një (1) deputetë prej AAK dhe Nisma kanë dhënë dorëheqje; Nga KDTP dhe Vakat nga një deputetë për poste në kabinetin qeveritar

As në këtë legjislaturë nuk kanë munguar lëvizjet e deputetëve nga një parti në tjetrën apo braktisja e tyre.

“Grupi parlamentar i PDK-së është subjekti që ka humbur më së shumti deputetë (- 4), të pasuar nga AAK (-3). LDK del të jetë subjekti që ka përfituar deputetë (+1) në raport me numrin e deputetëve të certifikuar, ndërsa LVV ndonëse ka fituar një deputet, ajo ka humbur një, kështu që i bie që ka mbetur me numrin e njëjtë të deputetëve. Aktualisht në Kuvend janë 6 deputetë të pavarur, që bashkërisht arrijnë numrin e mjaftueshëm të anëtarëve për të krijuar një grup parlamentar”, thuhet ndër të tjera në publikimin e fundit të platformës online “Vota ime”, raporton gazeta Blic.

Levizjet-e-deputeteve---on-click_MeR2ARcX8V

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...