Published On: 27 Shkurt, 2016

PDK dhe LDK shpërblejnë Margarita Kadriun me licencë për Terminal

  • Deputetja Margarita Kadriu e ka arritur qëllimin e saj të kamotshëm. Ish-Nënkryetarja e PDK’së ka arritur të marrë licencë për hapjen e një Terminali Doganor për kompaninë e babit të saj “City Park”. Gazeta Express merr vesh se licencën për hapjen e terminalit ia ka nënshkruar Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku. Deputetja e cila ulet në Kuvend afër kolegëve nga LDK’ja nuk ka dashur të flas për ketë çështje. Derisa, Ministri Zharku ka larguar barrën nga vetja.

Deputetja e pavarur e Kuvendit të Kosovës, Margarita Kadriu, ka arritur që ta pajisë më licencë për Terminal Doganor kompaninë e babait të saj “City Park”. Marrjen e kësaj licence, Kadriu e kishte shfaqur menjëherë pas anëtarësimit në PDK dhe marrjen e pozitës si Nënkryetare e Hashim Thaçit.

Bile atë kohë thuhej se futja e saj në politikë dhe anëtarësimi në PDK ishte bërë vetëm për tu pajisur me ketë licencë.

Gazeta Express ka mësuar nga burime te sigurta se kompania “City Park”, licencën për hapjen e Terminalit Doganor e ka marr ditë më parë. Këtë licencë kjo kompani e marr në Ministrinë e Infrastrukturës, që drejtohet nga Lutfi Zharku i LDK’së.

Siç merr vesh Express tash me këtë licencë, kompania e familjes Kadriu duhet të drejtohet në Doganën e Kosovës për t’i plotësuar kriteret e terja.

Express ka kontaktuar gjatë ditës me ministrin Lutfi Zhraku lidhje me ketë licencë, por ai nuk ka dhënë shumë detaje, vetëm se ka larguar përgjegjësin nga vetja.

“Ministria e Infrastrukturës licencon terminale të mallrave e jo terminale doganore, që janë përgjegjësi të Doganave të Kosovës”, ka thënë Zharku pa dashur je jap sqarime të tjera.

Por, në Doganën e Kosovës e kanë mohuar plotësisht këtë deklaratë të ministrit Zharku. Adriatik Stavileci, zëdhënës në Dogana ka thënë për Express se ata nuk japin licenca për hapjen të Terminalëve.

“ Ne nuk lëshojmë licenca. Këtë punë e bënë ministria e Infrastrukturës.  Tek ne pronarët e këtyre Terminaleve mund të vijnë pasi ta marrin licencën në MI për t’i plotësuar edhe disa kritere, që më pastaj ta vazhdojnë punën. Por fillimisht ato licencohen nga Ministria e Infrastrukturës”, ka thënë ai.

Express ka provuar të marrë një përgjigje edhe nga deputetja Margarita Kadriu, por kjo ka qenë e pamundur.

Ajo nuk i është përgjigjur fare thirrjeve të gazetës. Kohë më parë drejtues të Ministrisë së Infrastrukturës patën treguar për media se kushtet për hapjen e Terminalëve janë të përcaktuara sipas Udhëzimit Administrativ 04/2013 në Nenet si në vijim: 11, 12, 13, 14 dhe 15.

“Ministria e Infrastrukturës bazuar në Ligjin 04/L-179 mbi Transportin Rrugor dhe Udhëzimin Administrativ 04/2013 për kushtet e Licencimit të Terminaleve të Mallrave, përcakton kushtet, kriteret dhe procedurat e licencimit dhe mënyrën e funksionimit të terminaleve të mallrave, të cilat ofrojnë në mënyrë specifike shërbimet e ngarkimit, shkarkimit dhe deponimin e mallrave”./Gazeta Express/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...