Published On: 19 Mars, 2016

Pavarësia dhe fusnota

Agim Vuniqi

Njerëzitë janë inkurajuar vetëm nga potezat politikë dhe aspak juridik, që i bie se edhe shpallja e pavarësisë së Kosovës, duket sikur ka aromë vetëm politike dhe shumë pak juridike… edhe nëse Gjykata e ka shpallur të mundshme, por duke thënë se nuk ka shkelur normat ndërkombëtare, por kjo fusnotë me 1244 pikërisht e ka kthyer në veprim atë domethënie se shpallja është vetëm politike dhe jo edhe juridike… kush i njeh rrethanat e mirëfillta e përkthen kështu: ke gjetur mjete politike dhe normativa të akteve ndërkombëtare që i hapin rrugën shpalljes së pavarësisë, por jo edhe domosdo kur analizohen rrethanat juridike… ose thënë shkurt, je i lirë të bësh çfarë të duash me territorin tënd, por juridikisht nuk është e pranuar dhe ligjshmërisht… më kujtohet mirë se ishte shpallur ditën e dielë, duke i ikur normativave juridike e përplasjeve të ligjit e konventave ndërkombëtare, që kanë për pasojë fusnotën …

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...