Published On: 11 Prill, 2016

Partneri i pabesë dhe rimëkëmbja e Kosovës!

  • Shpejt dhe pa kompromise ti hedhet në qafë partnerit të pabesë të koalicionit, ndaj të cilëve 70 përqind e popullatës kanë averzion të hatashëm, në mënyrë që ti zbulojë të gjitha parregullsitë dhe keqmenaxhimet e qeverisjes së Thaçit që nga viti 2007.

LEXONI edhe: 

http://www.shqiptari.eu/diktatori-enver-hoxha-hero-kombetar-i-serbise/

http://www.shqiptari.eu/ja-kush-e-vizitoi-enver-hoxhen-tek-varri-31-vite-pas-vdekjes-fotot/

http://www.shqiptari.eu/kosova-e-vrare-nga-multi-milionerat-komandanta/

Afrim Musliu

PDK-ja, janë po të njejtët të pabesë, sikurse që ishin edhe gjatë rezistencës së armatosur viteve 1997-1999, të cilët janë aq shumë të inkriminuar në vrasje të shumta politike dhe të vlerave të luftës, aq shumë e kanë vjedhë këtë shtet dhe këtë popull dhe aq shumë i kanë borxh këtij vendi dhe këtij populli, saqë secili prej tyre meritojnë burgje të përjetshme e të shumëfishta.
Kjo parti, e cila ishte edhe fatkeqsia më e madhe në historinë e vendit tonë, që nga themelimi i saj, i ka konstant 25 përqindëshin e garantuar nga elektorati i saj fanatik, të cilët me sy të çorruar e me veshë të shurdhër, çdoherë ia kanë dhënë dhe prap do t’ia japin votën e tyre kësaj partie ogurëzezë! E tërë kjo ndodhë për shkak të lokalizmit tejet të theksuar, si askund tjetër!
Me marrëveshjen e koalicionit në mes të LDK-së dhe PDK-së, ku Qeverinë për të parën herë në Kosovën e pasluftës e drejton partia e vetme e vlerave, LDK-ja, ku në krye të saj dhe në krye të Ministrisë së Ekonomisë vinë ekspertët e ekonomisë të përmasave botërore, Isa Mustafa dhe Avdullah Hoti, u hap edhe dera e optimizmit për ditë më të ndritshme për Kosovën. Po ashtu, ai koalicion ishte edhe mënyra e vetme e rrënimit nga brenda të kështjellës së perandorisë së Thaçit e Veselit, të cilët, gjatë qeverisjes së Thaçit, kishin kapur të gjitha horizontalet dhe vertikalet e shtetit. Të cilët kontrollojnë të gjitha ndërmarrjet publike, prej të cilave shumë prej tyre iu “falën” turqëve, shumë nga ato u shkatërruan, por shumë edhe u privatizuan, ku përfitime me qindra miliona euro nga të gjitha këto kombinime kishin të gjithë kaubojët e pasluftës dhe militantët kryesorë të PDK-së, e më së shumti vetë krerët e PDK-së!
Kryeministri Mustafa qeverisjen e tij e filloi në kohën kur arka shtetërore ishte e vjedhur dhe e zbrazët, kur ndërmarrjet publike ishin kontraktuar dhe menaxhuar ku është më se keqi për ekonominë e vendit, kur kurrizi i ekonomisë së Kosovës i ishte falur familjes së Erdoganit, por me përfitime personale e të mëdha të Thaçit, vëllezërve të tij dhe kaubojëve tjerë të pasluftës nga PDK-ja, por edhe të partive tjera opozitare.
Pakënaqësia dhe mllefi i shumicës së popullatës ndaj krimeve klasike dhe ekonomike të Thaçit & Company, nuk e lanë të paprekur as Kryeministrin Mustafa e as LDK-në, të cilët janë totalisht të pafajshëm, dhe vetëm pse ia mundësoi PDK-së të mbetet në pushtet dhe sidomos pse ia mundësoi Thaçit të shpallet president. Zëra kritik për këtë shkak, gjatë tërë kohës, kishte edhe nga disa individë brenda LDK-së, të cilët pa kurrëfarë rezoni sulmonin kreun e LDK-së për këtë, por asnjëherë nuk rezonuan më racionalisht se koalicioni me PDK-në ishte mënyra e vetme për t’ia marrë PDK-së postin e kryeministrit dhe zgjedhja e Thaçit president, (i cili ishte edhe gabimi më i madhë i Thaçit në karrierën e tij politike), është mënyra e vetme që kjo parti të rrënohen dhe ky vend dhe ky popull të shpëtohet një herë e përgjithmonë.
Të gjitha këto janë faktorë që LDK-ja asnjëherë që nga themelimi i saj të ka përkrahje më të ultë, jo vetëm nga popullata, por edhe nga vetë elektorati i saj! Sidomos, LDK-ja tani gjendet në rrezik shumë të madhë, sepse partneri i pabesë i koalicionit tani do të mundohet në çdo mënyrë që ta prishë marrëveshjen e koalicionit dhe të bëjë koalicion me bashkëkriminelët e tyre në partitë opozitare dhe LDK-në ta vendosë në një opozitë të vogël dhe të pafuqishme.
Megjithatë, Isa Mustafa mundet ti prijë disa çështjeve i pari dhe ta shpëtojë jo vetëm LDK-në, por edhe vendin.
Si?
Së pari, Isa duhet ta pastrojë oborrin e tij, LDK-në, nga të gjithë ata të cilët janë të inkriminuar, nga ata të cilët janë të zhytur në afera të ndryshme dhe nga ata fosilë të cilët Kryesinë e LDK-së e trajtojnë si tapi të tyre private. Kjo do të ishte një punë e lehtë për Isën, sepse ata janë një numër shumë i vogël i tyre.
Pastaj, shpejt dhe pa kompromise ti hedhet në qafë partnerit të pabesë të koalicionit, ndaj të cilëve 70 përqind e popullatës kanë averzion të hatashëm, në mënyrë që ti zbulojë të gjitha parregullsitë dhe keqmenaxhimet e qeverisjes së Thaçit që nga viti 2007.
Duhet ti inspektojë dhe ti revizionojë të gjitha ndërmarrjet publike, kontratat e tyre me vendet e huaja dhe të tendereve të ndryshme! Duke filluar nga kontrata e dhënjes me koncesion të Aeroportit të Prishtinës, distribucionit të rrymës, Keds-it, Trepçës, PTK-së dhe Ferronikelit, ku do të gjejë shumë shkelje të kontratave dhe paregullsi të shumta, e si arsye të këtyre shkeljeve dhe paregullsive, në mënyrë shumë legjitime të prishen ato kontrata me firmat e familjarëve të Erdoganit dhe me firma të tjera dhe këto ndërmarrje të nacionalizohen në afat prej dhjetë viteve. Pas nacionalizimit të këtyre ndërmarrjeve do të ketë mundësi të kontrollohen edhe kontratat e tenderëve të shumtë të fituara nga kaubojët e pasluftës dhe militantëve të PDK-së!
Me një potez të tillë, përveq se do të hapet mundësia e ndëshkimit të akterëve të krimeve ekonomike dhe sulmit ndaj arkës dhe burimeve financiare të krerëve të PDK-së, por poashtu vendi do të ketë përfitime disa miliardëshe në vit dhe me anë të së cilës do të punësohen me mijëra qytetarë të Kosovës. Poashtu, Isa Mustafa do të japë edhe provimin para qytetarëve se është i përkushtuar në ndërtimin e ekonomisë së fortë dhe të qëndrueshme në vend dhe gjithashtu edhe në ndërtimin e një shteti ku funksionon dhe mbizotëron ligji dhe rendi, gjë që do të rezultojë edhe në fitimin e besimit të popullatës në tërësi dhe të elektoratit të LDK-së në veçanti!
Kryeministri Mustafa duhet këtë ta bëjë sa më parë sa ende ka mandat dhe fuqi si Kryeministër, sepse prishje të koalicionit do ketë qysh muajt e ardhshëm, pra para stinës së verës. Në të kundërtën, do të bëhet tepër vonë dhe LDK-së kurrë më në të ardhmen nuk do ti jepet mundësia as të përfshihet në qeveri, e lëre më ta drejtojë ndonjë!
Tani, vetëm mbetet të shohim se a ka Isa këllqe të merrë një hap të tillë e të guximshëm dhe shumë të dobishëm për vendin, por edhe për të ardhmen e LDK-së?!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...