Published On: 14 Mars, 2016

Partia e kriminelit Arkan, financuese e kishës serbe në hapësirat e UP-së

Kisha ortodokse serbe e cila është ndërtuar në hapësirat e Universitetit të Prishtinës në vitin 1992, pas marrjes së dhunshme të pushtetit nga Serbia më 1989, jo vetëm që është ndërtuar në masa të dhunshme, por edhe është përkrahur dhe financuar nga Partia e kriminelit, Arkan.

“KosovaPress” ka siguruar një video, ku krimineli Arkan i cili njihet për krimet e bëra në Kroaci, Bosnjë dhe Kosovë, është i pranishëm së bashku me bashkëpunëtorët e tij, gjatë fillimit të punës së ndërtimit të kishës.

Në vitet e 90-ta, Arkani kishte krijuar edhe partinë e tij e cila quhej Partia e Bashkimit të Serbeve dhe ushtrinë me paramilitarë serb që quhej Garda e vullnetarëve serbë, e cila ka pas më shumë se 300 ushtarë, që armatimet dhe financimin e ka siguruar nga shteti i Serbisë.

Arkan ka qenë edhe deputet i Parlamentit të Serbisë. Gjatë gjithë kohës së luftërave në ish-Jugosllavi, Kisha Serbe dhe Krimineli Arkan me partinë e tij kanë pasur bashkëpunim të ngushtë. Kjo ilustrohet edhe me shumë foto të asaj kohe.

Krimineli Arkan ka qenë gjatë kohës së pushtimit të Kosovës, udhëheqës i Klubit të Obiliqit, prej vitit 1996 dhe më 6 maj të vitit 1998 ka zënë vendin e parë në Jugosllavi (në atë kohë Serbia e quante Jugosllavi territorin e Vojvodinës, Kosovës dhe Serbisë).

Kisha është në hapësirat e Universitetit të Prishtinës dhe për këtë nuk ka leje të ndërtimit. Ish-udhëheqja e dhunshme serbe, e cila ka ardhur më 1989, pas rrënimit të Kushtetutës së Kosovës të vitit 1974, pretendon se më 15.02.1999 i ka lëshuar një leje kësaj kishe, 7 vjet pas ndërtimit të saj.

Edhe sot në Kosovë funksionojnë komunat paralele që lejohen nga qeveria e Kosovës dhe funksionojnë në vende të ndryshme të Kosovës.

Në Graçanicë funksionon e ashtuquajtura komunë e Prishtinës dhe lëshojnë legalisht dokumentacione të Serbisë, duke përfshirë edhe leje të njoftimit dhe pasaporta serbe.

Kjo leje mund t’i jepet edhe në ditët e sotme duke marrë parasysh se vulat dhe dokumentacioni gjendet në Graçanicë dhe kontrollohen nga strukturat paralele serbe.

Edhe sipas Momqilo Kraishnikut, i cili në një deklaratë për “Zërin e Amerikës” (më 5 prill 2015 në seksionin e gjuhës serbe) i cili në atë kohë ka qenë zëvendëskryeministër i Serbisë, tha se kjo iniciativë dhe veprim ka ardhur nga vetë Kisha Ortodokse serbe dhe për ketë veprim nuk ka qenë i kënaqur as Beogradi.

Kisha Ortodokse serbe ka qenë nxisja kryesore për fillimin e luftërave në ish-Jugosllavi dhe përkrahësja e vazhdueshme e kriminelit Millosheviç, si dhe e ka bekuar çdo serb që ka shkuar në luftërat që Serbia i ka bërë në Slloveni, Kroaci, Bosnje dhe së fundi edhe në Kosovë.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...