Published On: 30 Prill, 2016

Partia Dyshuese e Korrupsionit

Në korrupsion, krim të organizuar, nepotizëm… janë përfshirë njerëz më me ndikim të partisë më të madhe në pushtet, PDK, që kanë trashëguar grada të larta ushtarake nga koha e UÇK-së. Nga themelimi i kësaj partie e deri më tani, më shumë se 15 deputetë, kryetarë komunash e ish-komandantë lufte, janë duke u përballur me drejtësinë për krime të ndryshme.

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) për 16 vjet më radhë, ka qenë parti bartëse e proceseve në Kosovë, por zyrtarët e saj, gjatë gjithë kësaj kohe, janë përballur me drejtësinë për krim të organizuar dhe korrupsion. Në skandale ekonomike, korrupsion krim të organizuar, nepotizëm etj… janë përfshirë njerëz më me ndikim në parti, që kanë trashëguar grada të larta ushtarake nga koha e UÇK-së, shkruan Zëri.

 Nga themelimi i kësaj partie e deri më tani, më shumë se 15 deputetë, kryetarë komunash e ish-komandantë lufte, janë përballur me drejtësinë për krime të ndryshme. Duke qenë partia më së gjati në Qeveri,  dhe me tërë aparatin shtetëror në duar, i ka shtuar edhe mundësitë për lehtësira të grupeve të interesit në sektorët kyçë të vendit. Korrupsioni, përmes sistemit të prokurimit, krimi i organizuar në instanca dhe forma të tjera është shtrirë në nivele dhe periudha të ndryshme, ndërkohë që ka fuqizuar me të madhe edhe individë brendapartiakë.
 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. ramizi thotë:

    Duhet me ligj të ndalohet PDK pas ktyre skandaleve nuk ka njeri në PDK që nuk është i koruptuar ose bashpuntor i të koruptuarve

    Përgjigjiuni
    Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...