Published On: 2 Maj, 2016

Parlamenti kosovar si “Ferma orweliane”


Fadil Maloku

1. Degradimi i punës parlamentare, është edhe një dëshmi se kjo garniturë dhe profil i deputetëve aktual është shndërruar në një grumbull mediokrish pa gjykime dhe vendime të interesit publik! Sepse, vetëm kur janë në pyetje pagat dhe mëditjet e tyre të majme, ata shkojnë në parlament!
2. Ligjvënësit kosovar, pa opozitë, pa debate pro et contra, pra, edhe pa ndërgjegje për peshën dhe rëndësinë e tyre aty, me sjelljet indolente dhe injorante, vetëm sa po e dëshmojnë injorancën dhe hipokrizinë që po e bëjnë në dëm jo vetëm të elektoratit të vetë, po edhe gjithë qytetarisë në tempullin e demokracisë!
3. Po shihet nga helikopteri… që këta deputet s’e kanë merituar as vëmendjen e as votën tonë. Ata, me papërgjegjësinë e dëshmuar injorante vetëm sa po e ridëshmojnë nevojën e një legjitimimi të ri politik te qytetari. Por, ky legalitet assesi s’duhet të ndodhë pa u reformuar a) Ligji ekzistues Zgjedhor, i cili në të gjitha zgjedhjet e gjertanishme lokale dhe ato nacionale rekrutoj vetëm imbecil, konformist e tipa tejet servilë ndaj shefit partiak (!), në këmbim të besnikërisë dhe lojalitetit ndaj sovranit, b) pa u ndryshuar, mentaliteti dhe sjellja ndaj obligimeve shtetërore e kombëtare, c) pa, ushtruar një “verifikim” paraprak social të kandidatëve potencial për parlamentin e ardhshëm, d)…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...