Published On: 13 Shkurt, 2016

Paraja jonë u quajt “Lek” për nder të Lekës së Madh

Nga Gazmend Bakiu

Paraja jonë u quajt “Lek” për nder të Lekës së Madh, portreti i të cilit u vendos në monedhën “1 Lek” (në vitet 1926, 1927, 1930, 1931), duke shënuar kësisoj një rast krejt të veçantë, në histori. Në fakt, “Leku” asokohe ishte nënfish i frangës shqiptare (1 frang ar = 5 lek), por s’po zgjatem këtu. “1 Lek” me portretin e Lekës së Madh, është ndoshta monedha më e bukur, që Banka e Shqipërisë ka porositur në 90 vitet e egzistencës së saj. Për habi, monedhat “1 Lek” që u prodhuan më vonë (në kohën e pushtimit, të socializmit dhe tani në demokraci) u bënë pa sens ose të shëmtuara. Pse na ndodh shpesh, që gjërat që i kemi mirë, i bëjmë më keq?!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...