Published On: 17 Qershor, 2016

PARADOKSE TË KOHËS SONË!

 

Fadil Maloku

  1. Në procesin e socializimit tonë, ne në familje pregaditemi të edukohemi, si t’i kultivojmë do vlera fundamentale morale, që kanë të bëjnë me; drejtësinë, ndershmërinë, respektin, tolerancën, solidaritetin,… gjerësa, në përditshmëri vrejmë, hetojmë, e besa dikur edhe kuptojmë, se gjitha këto norma, këto vlera disi, s’arrijnë të na i përmbushin as ambiciet tona sociale, e as pretendimet tona profesionale…! Bile, shpeshherë na zhgënjejnë aq shumë, sa që shpeshëherë dijnë të na fusin edhe në zymtësi e depresion individual e grupor!!!
  2. 2.Kjo ndodhë, jo për shkakun e fajit tuaj por, shkaku se, antimoralistēt e kanë “pushtuar” hapsirën që e ndjekni dhe mendoni se u ka takuar juve…! Në fakt, kjo situatë dilematike bëhet edhe dramatike, sepse, keni “këmbyer” (gjatë socializimit) me vetëdije, vlerat e; lakmisë, mashtrimit, suksesit, profitit, dhe ato të kultit dhe narcisoizmit, me “produktet” fillestare morale të; drejtësisë, ndershmërisë, solidaritetit, tolerancës, etj. !?
  3. 3.Tani, a mund të thuhet se i gjithë ky proces i vetëkërkimit tonë emancipues, është në kundërshti me normat, synimet, dëshirat dhe aspiratat tona (edhe si; individ e edhe si shoqëri)? Apo, ka këtu, një ngatërrim, apo një keqkuptim tē normave, vlerave, apo statuseve tona sociale…
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...