Published On: 2 Shkurt, 2016

Paraardhësi i cilës supermakinë ka qënë ky mjet trerrotak?

Kjo makinë primitive, e ngritur mbi 3 rrota të mëdha u prezantua më 29 janar 1886 nga Carl Benz.

Kjo është makina e parë me motor me djegie të brendshme, që sot njihet edhe si bërthama e “perandorisë automobilistike gjermane”.

Mercedezi i parë ka një motor me djegie të brendshme katër kohësh, një cilindër horizontal 954 centimetër/kub, që siguronte 400 xhiro për minutë dhe prodhonte 0,55 deri në 0,75 kuaj fuqi.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...