Published On: 17 Qershor, 2016

Para teje


Vilson Junçaj

Para teje

Nëse ecim të dy
Në të njëjtën rrugë
Nësë marrim frymë njësoj
Si mund të jesh xheloz
Dhe të kërkosh
Edhe lumturinë e të tjerëve
Çfarë të mungon ty,
Nëse i kemi të gjitha njësoj?

Ndoshta dallimi është sepse
Unë i gëzohem edhe
Veprave të vogla
Ndërsa ti pret vetëm
Gjëra të mëdha nga jeta

Jeta nuk është e thjeshtë
Por nuk është nevoja
Që ne ta komplikojmë

Xhelozia është frika
Nga krahasimi
Ku ka frikë aty ka
Edhe urrejtje

Nganjëherë duke humbur
Një betejë, gjen një rrugë të re
për të fituar luftën

Nuk mund të jesh gjithmonë
Përpara dhë të fitosh çdo duel
Ti mund të jesh edhe hëna
Por njësoj
Do jesh xheloze për yjet

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...