Published On: 4 Shtator, 2016

Papa Françesku përmbylli meshën e shenjtërimit të Nënë Terezës – Foto

 


Papa Françesku ka përmbyllur meshën e sotme të shenjtërimit të Nënë Terezë në Shën Tereza, duke kujtuar dhe lutur për të gjithë ata që punojnë për vëllezërit në vende të rrezikshme. Ai ka kujtuar edhe murgeshat e vrara në vende të rrezikshme, si dhe ato që kanë pësuar dhunë, duke shpresuar që të përfundojnë vuajtjet për gjithë njerizimin.

Mother Teresa, the tiny nun who cared for the world's most unwanted and became the icon of the Catholic Church, was canonised at a ceremony in St Peter's Square

Papa Françesku, pas shenjtërimit të Nënë Terezë, në fjalën drejtuar mijëra të pranishmëve ka thënë se kjo punëtore e palodhur e mëshirës na ndihmoftë që të kuptojmë që kriteri i vetëm i jetës është dashuria ndaj të gjithëve, pa dallim gjuhe, kulture, race apo religjioni.

Papa Françesku tha se Nënë Tereza është angazhuar në mbrojtjen e të braktisurve dhe jetës, duke shpallur pareshtur që kush nuk ka lindur akoma, është më i lig.

Angazhimet e saj, sipas tij, kanë bërë që zëri i saj të dëgjohet nga Zoti.

“Sot ua dorëzoj këtë grua mbarë botës, kjo punëtore e palodhur e mëshirës na ndihmoftë që të kuptojmë që kriteri i vetëm i jetës është dashuria ndaj të gjithëve pa dallim gjuhe, kulture, race apo religjioni. Nënë Terezës i pëlqente të thoshte, se ndoshta nuk flas gjuhën e tyre por mund të buzëqesh. Të bartim buzëqeshjen e saj e t’ua dhurojmë veçanërisht atyre që vuajnë dhe atyre që kanë nevojë për mirëkuptim e butësi”, tha ai.

Këto ishin disa nga fjalët e Papa Françeskut në cermoninë e shenjtërimit të Nënë Terezës në Vatikan. Ai përcolli mesazhe dhembshurie.

“Vullnetarët nuk presin as falenderime, as mirënjohje. Secili prej nesh mund të thotë se sikurse Zoti erdhi të më takojë kur kisha nevojë, ashtu edhe unë po eci drejt Tij dhe dua t’u shkoj në ndihmë atyre që kanë nvojë, familjeve në krizë, të sëmurëve, të burgosurve, të dobtëve, emigrantëve, minorenëve të braktisur, ashtu sikurse edhe të moshuarve”, deklaroi Papa Françesku.

“Kudo qoftë një dorë që kërkon ndihmë, aty duhet të jetë prania jonë, dora e Kishës që mbështet dhe dhuron shpresë. Nënë Tereza ka qenë bujare, duke mundësuar pranimin për të gjithë dhe të mbrojtes së jetës njerëzore. Ajo është përkul mbi përsona që ishin braktisur nëpër rrugë duke u njohur dinjitetin që u ka dhënë Zoti”, vijoi ai.

Të mbajmë në zemër buzëqeshjen e saj, vijoi Ati i Shenjtë, dhe ta hapim zemrën për njerëzit që kanë humbur shpresën.

Ndërkohë, si për të shuar çdo dyshim dhe diskutim për prejardhjen e saj, lutja e parë në meshën e shenjtërimit u mbajt në gjuhën shqipe.

 A vast crowd congregated in St Peter's Square for the ceremony this morning which saw Mother Teresa canonisedSt Peter's Square was packed with thousands of Catholics and curious tourists as Pope Francis made Mother Teresa a saintA vast tapestry depicting Mother Teresa - who is now a saint - was unfurled in the facade of Saint Peter's BasilicaTens of thousands of Catholics gathered in the Vatican as they made their way to St Peter's Square for the canonisationThe Pope is pictured arriving at Mother Teresa's canonisationPriests filmed Pope Francis, second from left, on their phones as he arrived at the canonisation ceremony in the VaticanThe streets were filled with pilgrims, tourists and curious onlookers as the Vatican was filled with people gathering for the canonisation of Mother TeresaAndrino and his wife were special guests at today's ceremony in the Vatican, where 100,000 Catholics gatheredThousands of pilgrims flocked before dawn to the Vatican under heavy security to try to get a good spot for the morning MassA nun of Mother Teresa's Missionaries of Charity kisses Pope Francis in the Vatican yesterday as he met pilgrims

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...