Published On: 4 Shkurt, 2016

Pamjet nga rasti Bashota – pronto (video)

  • Mëngjesin e së enjtes, Shtëpia e Bardhë në Klinë, ka qenë nikoqire e pjesëtarëve të Policisë së Kosovës, raporton KTV.

Nën dyshimet për keqpërdorim të parasë publike, Policia e Kosovës me urdhër të Prokurorisë Speciale, e ka bastisur zyrën e kryetarit të Klinës Sokol Bashota, zyrën e Prokurimit dhe zyra të tjera në këtë komunë.

Po ashtu, janë bastisur shtëpia dhe banesat e kryetarit Bashota.

E bashkë me dokumentet e shumta që morën në këto zyra, hetuesit policorë kanë marrë në stacion për intervistim edhe shoferin e kryetarit, Zenel Bashotën dhe Xhavit Dautajn nga zyra e Personelit, të cilët u liruan pas disa orësh.

Sipas urdhëresës për bastisje të Prokurorisë Speciale, ata dyshohen për kryerjen e veprës penale “Keqpërdorim i detyrës zyrtare apo autoritetit” dhe veprën penale “Konflikti i interesit”.

Këto dyshime janë ngritur nga të gjeturat e Raportit të Auditimit për vitin 2014, dhe kanë të bëjnë më financimin e një festivali dhe disa projekte të tjera.

Gjë të cilën e ka konfirmuar edhe nënkryetari i komunës, Enver Berisha.

Ai ka thënë se kryetari Bashota, me të cilin gjatë ditës ka qenë i pamundur kontakti, ka pasur një vizitë mjekësore.

Kurse opozita në Klinë aksionin e Policisë së Kosovës, e sheh si shpresëdhënës për vënien e drejtësisë.

Raporti i Auditorit, i dalë në vitin 2015, pati gjetur dy veprime të Sokol Bashotës si konflikt interesi.

Sipas këtij raporti, komuna e Klinës ka ndarë 20 mijë euro për organizimin e festivalit tradicional “I këndojmë lirisë” si dhe financimin e klubit të basketbollit, i cili për vitin 2014 kishte përfituar 48 mijë e 485 euro nga Komuna.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...