Published On: 19 Janar, 2016

Pa mbështetjen e Quintit, dështon anëtarësimi në PCA

  • Betejën e parë diplomatike për 2016-n Kosova e ka humbur në Hagë, në përpjekjen për të aderuar në Gjykatën e Përhershme të Arbitrazhit (PCA). Për të këtillë aderim nuk ka pasur as mbështetjen e SHBA-së dhe as vendeve të tjera të Quintit.

Zhvillimi ka ndodhur vetëm dy muaj pas dështimit për t’u anëtarësuar në UNESCO, në të cilin proces nuk ishte siguruar as mbështetja e të gjitha vendeve që ia kanë njohur Kosovës shtetësinë, shkruan sot Koha Ditore.

Prishtina zyrtare nuk ka aplikuar ende as për anëtarësim në Këshillin e Evropës. Qeveria do që t’i heshtë dështimet, të cilat, sipas opozitës e analistëve, janë me kosto të madhe për shtetin.

Gjatë nëntorit, akti me të cilin shprehej qëllimi për aderim në PCA ishte dorëzuar prej Kosovës në një ceremoni të organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Mbretërisë së Holandës, shtet ky depozitues. Dokumenti mban firmën e zëvendëskryeministrit të parë, Hashim Thaçi, i cili është edhe ministër i Punëve të Jashtme.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...