Published On: 9 Shkurt, 2016

Pa fituar Shqipëria lirinë, mos vendosni gurë mbi varrin tim!

“Pa fituar Shqipëria lirinë, mos më vini gurë mbi varrin tim. Pasi të fitohet liria të m’i vini gurët duke i shkruar shqip. Mbi ta të vini një flamur.” – Hoxhë Voka
————–
Pjesë nga jeta e Hoxhë Said Najdeni:
Lëvizjet dhe angazhimet e mëdha pa i dhënë vetes pushim filluan me të madhe t’ia keqësojnë shëndetin tek i cili tani më kishin filluar të paraqiten shenjat e para të tuberkulozit, për ç’gjë prindërit e tij qysh edhe më herët kishin filluar të brengosen me ç’rast babai i tij Islami kot ishte munduar ta këshillonte që të hekë dorë nga këto lëvizje dhe angazhime. Ndërkaq që Hoxhë Voka i drejtohej babait me këto fjalë: “Po shkon Shqipëria, babë, po shkon nderi i shqiptarit e shqiptari rrinë në gjumë e s’e din se çështja qëndron deri në këtë shkallë. Po të ndjej o babë, po më këshillon me shpëtua jetën time. Po ç’vleftë ka jeta ime kur asht tue vdek i tanë një komb. Nji për këtë qëllim o babë unë po vuej e po përpiqem bashkë me shokët e mij”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...