Published On: 8 Shkurt, 2016

OSBE trajnon ish-pjesëtarët e ‘Mbrojtjes Civile’

Misioni i OSBE-së ka nisur sot një kurs trajnimi bazik për 378 ish-pjesëtarë të ‘Mbrojtjes Civile’ nga veriu i Kosovës me temë kornizën institucionale dhe ligjore në Kosovë, përshirë të drejtat e komuniteteve.
Kursi gjashtë-javor organizohet me kërkesë të Ministrisë se Kosovës për Dialog, dhe po mbahet në Akademinë për Siguri Publike në Vushtrri.
“Misioni i OSBE-së po e ofron këtë kurs trajnimi si pjesë e përpjekjeve të saj për të mbështetur zbatimin e marrëveshjeve të Brukselit të arritura mes Prishtinës e Beogradit me lehtësimin e Bashkimit Evropian,” tha shefi i Misionit të OSBE-së në Kosovë, Ambasadori Jean-Claude Schlumberger.
“Jemi të kënaqur që kemi mundur të kontribuojnë në këtë proces dhe besojmë se rezultati përfundimtar do të jetë ofrimi i shërbimeve më të mira për të gjitha komunitetet në Kosovë. Në emër të partnerëve, dua të falënderoj Akademinë për Siguri Publike dhe stafin e vet për mbështetjen e gjithmbarshme dhe për ofrimin e objektit për mbajtjen e trajnimit.”
Përveç Ambasadorit Schlumberger, ngjarjes iu drejtuan me një fjalë rasti ed he ministrja për Dialog Edita Tahiri, sekretari i Përgjithshëm në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal Besnik Osmani, drejtori i Përgjithshëm i Akademisë për Siguri Publike Ismail Smakiqi dhe përfaqësuesja e EULEX-it, Eva Gutjahr.
Sipas një komunikate të OSBE-së, të 378 pjesëmarrësit kanë nënshkruar kontrata së fundmi dhe do të punojnë në ministri e agjenci të ndryshme në Kosovë. Ky kurs do të pasohet nga një modul më specifik me fokus shërbimin civil, që do të mbahet nga Instituti i Kosovës për Administratë Publike./KosovaPress

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...