Published On: 14 Shkurt, 2016

Orhan Pamuk, tërësisht në mbështetje të teorive serbe mbi Kosovën

 

Bit Gecaj

Orhan Pamuku nëpërmjet këtij eseu, zhvillon luftë nacionale për vendin e tij, dhe atë në një nder vendet më me ndikim në politikën europiane e botërore, në shtypin gjerman. Kështu lufton një nobeliste si ai, i cili me eseun e tij, që shumë e kanë cilësuar, gjoja pro Kosovës (në atë periudhë të rëndë), e që në realitet është e kundërta. Bile eseu i Orhan Pamuk, është tërësisht një mbështetje teorive serbe mbi Kosovën.

Andaj kujtoj se shkrimi i përmendur i Orhan Pamukut, politikisht është goditje dinake kundrejt shqiptarëvet, pa më të voglën etike e kulturore, sepse në një formë minon paqen tonë të krijuar mbi një koncept nacional identitare e perëndimor të shqiptarëve.

Bile një qëndrim i tillë, mund të cilësohet edhe, kundër vetë parimeve të çmimit “Nobel”. Por, sikur dihet, parimet e këtij çmimi, tashmë janë shkelur shpesh, p.sh. në rastin e shkrimtarit serb, I. Andriç, e të tjerë!

 

LEXONI çfarë tha Pamuku për shqiptarët:

Pamuku një fanatik turk: “Me ikjen e shqiptarëve zhdukemi edhe ne nga Europa”

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...