Published On: 28 Shkurt, 2016

Opozita në Gjilan: Po keqpërdoret Fondi Humanitar për shtëpitë skamnore

Komuna e Gjilanit pothuajse ia ka ndërruar emrin e Fondit Humanitar për ndërtimin e shtëpive për skamnorët nga “Pak nga ne, e shumë për ata” në emrin e ri “Shumë për neve, e pak për ata”, raporton Rajonipress.

Në raportin e punës së kryetarit të Gjilanit për vitin 2015, i cili do të paraqitet nesër (e hënë) në seancën e Kuvendit Komunal, përveç tjerash thuhet se “Ne i kemi edhe 200 mijë euro të pa harxhuara nga ky fond humanitar”, ka shkruar Riad Rashiti këshilltar komunal.

“Shtrohet pyetja se cila është arsyeja, që edhe pse kanë kaluar mbi një vit e gjysmë, këto para të donatorëve po flenë nëpër llogari të ndryshme bankare, pa asnjë arsye të vetme, vetëm nëse organizatorët kanë ndonjë interes e që ne nuk e dimë. Dihet se më 17 tetor 2014 komuna e Gjilanit kishte organizuar një Gala Mbrëmje Humanitare për ndërtimin e shtëpive, një organizim i mirëpritur nga të gjithë ne. Por mos transparenca e këtij fondi është shumë e madhe, ne si anëtarë të Kuvendit Komunal të Gjilanit, kemi kërkuar disa herë informacione me shkrim nga kryetari i Gjilanit dhe ai asnjëherë nuk na është përgjigjur, për mënyrën e menaxhimit të këtij fondi”, ka sqaruar Rashiti, përcjell RP.

“Por çka t`i bësh, ky është efikasiteti i kësaj qeverisje komunale…sikurse në të gjitha projektet tjera që ka dështuar edhe në këtë aktivitet njësoj po vepron, kjo është e papranueshme”, ka theksuar Rashiti.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...