Published On: 18 Mars, 2016

Opozita bojkoton edhe mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit

  • Ka nisur mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me shefat e grupeve parlamentare. Të pranishëm në mbledhje janë vetëm përfaqësuesit e partive në pushtet dhe minoriteteve.

Nënkryetaret dhe shefat e grupeve parlamentare të tri partive opozitare e kanë bojkotuar mbledhjen e kryesisë, si pjesë e bojkotit të punës së Kuvendit që e ka nisur opozita pas disa javë bllokadë me mjete të dhunshme.

Në këtë mbledhje, Kryesia e Kuvendit vendosë ditën se kur mbahet seanca e radhës, shkruan Gazeta Express.

Rendi i ditës për mbledhjen e sotme: 

1. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e mëparshme,
2. Përgatitjet për seancën plenare:
1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
2. Koha për pyetje parlamentare,
3. Miratimi i procesverbalit nga seanca e mëparshme,
4. Shqyrtimi i parë i Projektligjit për mbrojtjen nga zhurma,
5. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar dhe të Konfiskuar,
6. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale lidhur me mbikëqyrjen buxhetore të Skemës së Ndihmës Sociale për periudhën 2013-2015,
7. Shqyrtimi i Raportit të punës së Agjencisë Kosovare të Privatizimit për vitin 2014,
8. Shqyrtimi i Raportit të Komisionit për të Drejta dhe Interesa të Komuniteteve dhe Kthim lidhur me mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Fshatin Hoçë e Madhe dhe Ligjit për Qendrën Historike të Prizrenit,
9. Emërimi i një (1) anëtari të Bordit për Komisionin e Pavarur për Miniera dhe Minerale.
3. Shqyrtimi i propozimeve dhe kërkesave.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...